Alegeri cu scandal la Primaria Sectorului 1: Sustinatorii lui Dan Tudorache au iesit in strada si cer renumararea voturilor! Reactia lui Clotilde Armand

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 01 feb 2021, 00:30
Sustinatorii lui Dan Tudorache au iesit in strada
Sursa: ziare.com

Situatia ramane complicata in privinta alegerilor pentru Primaria Sectorului 1. Sustinatorii lui Dan Tudorache au iesit in strada.

Primarul Dan Tudorache a venit miercuri dimineata la sediul Biroului Electoral Central, insotit de cateva zeci de sustinatori. Edilul si sustinatorii lui cer renumararea voturilor la alegerile pentru Primaria Sectorului 1.

"Am venit pentru că e normal să cerem renumărarea votului. Asta cer de mai bine de 48 de ore atunci când am constatat primele nereguli în procesele verbale. Una găseam pe procesele verbale ale reprezentantului PSD și altceva era băgat în sistem.

Am descoperit mai multe secții unde era o discrepanță reală între numărul de voturi la primar de sector, primar general, și pot să vă spun că ieri s-a renumărat la 9 secții. La 7 dintre ele chiar erau diferențe considerabile. Asta înseamnă că dacă există o diferență de minimum 6 voturi la fiecare secție de votare, depășim, cu siguranță, cele 1000 de voturi (n.r.: avansul pe care Clotilde Armand sustine ca il are)", a declarat Dan Tudorache la Biroul Electoral Central.

Potrivit rezultatelor partiale anuntate de BEC marti seara, la ora 20:00, Clotilde Armand avea 41,03% din voturi, in timp ce candidatul PSD, Dan Tudorache, obtinuse 39,78% din voturi. Se numarasera 96% dintre voturi.

Un dosar penal a fost deschis in rem, adica in ceea ce priveste faptele, pentru o presupusa tentativa de fraudare a alegerilor la Primaria Sectorului 1. 

Clotilde Armand: "Matematic am invins"

Clotilde Armand, candidata USR-Plus la alegerile pentru Primaria Sectorului 1, si-a asumat victoria la scrutinul de duminica si a cerut retinerea primarului sectorului 1, Dan Tudorache.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Matematic am învins. Dacă Tudorache și Firea vor mai mulți ani de închisoare, eu zic să încerce să mai umble la voturi. (...) Promit că voi lupta cu toată forța mea ca tentativa de fraudare care a existat să nu rămână nepedepsită", a declarat Clotilde Armand. Ea a spus ca nu este de acord cu renumararea, fiindca "nu exista baza legala".

"Fostul primar pesedist trebuie reținut urgent de anchetatori.

Vă explic mai jos de ce.

Întrebat de jurnaliști cum îşi explică faptul că o persoană, candidată la consiliul Sectorului 1 a fost identificată cu 100 de procese verbale asupra sa în clădire, fostul primar a răspuns: ''Era un curier. Avea dreptul să strângă acele procese verbale de la reprezentanţii PSD din secţie. Nu ştiu dacă erau 100. Cu siguranţă avea mai puţine. S-a dus în acel loc pentru că cineva le strângea şi mergea cu ele la partid.''

Ce ne-a spus Poliția astăzi? ''Asupra unui bărbat, candidat la Consiliul Local din partea PSD, au fost găsite 473 de procese-verbale de la secțiile de votare''. Bon, pentru declarația de mai sus fostul primar trebuie reținut urgent de Poliție", a scris pe Facebook Clotilde Armand.

 

 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!