Rugăciune coronavirus. Patriarhul Daniel a transmis-o tuturor preoților

,
Rugăciune coronavirus. Patriarhul Daniel a transmis-o
Patriarhul Daniel

Rugăciune coronavirus. Patriarhul Daniel a transmis o rugăciune specială către toți preoții, aceasta trebuie să fie rostită în contextul răspândirii coronavirusului, înainte de Sfânta Liturghie sau Vecernie sau Pavecerniță.


In articol:

Rugăciune coronavirus. Toți preoții o rostesc înainte de Liturghie

Rugăciune coronavirus. Ruga specială pentru încetarea epidemiei de coronavirus, transmisă de Patriarhul Daniel către preoți, trebuie rostită în biserici.

Reprezentanților Patriarhiei Române spun că rugăciunea trebuie citită înainte de Sfânta Liturghie sau Vecernie sau Pavecerniță.

Rugăciune coronavirus. Preotul citește rugăciunea pe solee, cu fața spre răsărit:

„Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ești bogat în milă și, cu purtarea Ta de grijă cea înțeleaptă, ocârmuiești viața noastră, ascultă rugăciunea noastră, primește pocăința noastră pentru păcate, oprește noua boală molipsitoare (noua epidemie), precum ai încetat pedepsirea poporului Tău în vremea regelui David.

Cel ce ești Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, dăruiește însănătoșire celor cuprinși de boală, ridicându-i grabnic din patul durerii, ca să Te slăvească pe Tine, Mântuitorul cel Milostiv, iar pe cei sănătoși îi ocrotește de orice boală. Binecuvintează, întărește și păzește, Doamne, cu harul Tău, pe toți cei care, cu iubire de oameni și jertfelnicie, îi îngrijesc pe cei bolnavi la casele lor sau în spitale.

Citeste si: Bill Gates a prevăzut pandemia de coronavirus încă de acum 5 ani. Magnatul a făcut predicții inclusiv referitor la durata crizei

Citeste si: De ce izolarea nu este suficientă pentru a opri pandemia de coronavirus? Un expert al OMS a explicat ce măsuri ar trebui luate

Citeste si: Coronavirus Romania - Raed Arafat: "Virusul nu se ia de pe haine". Unde rezista coronavirus cel mai mult

Îndepărtează toată boala și suferinţa din popor și ne învață să prețuim viața și sănătatea ca daruri ale Tale. Dăruiește-ne, Dumnezeule, pacea Ta şi umple inimile noastre de credință neclintită în ocrotirea Ta, de nădejde în ajutorul Tău și de dragoste față de Tine și de aproapele. Că al Tău este a ne milui și a ne mântui pe noi, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor”, este rugăciunea specială recomandată de Biserică pentru oprirea pandemiei.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Fiica Adrianei Iliescu, trasformare uluitoare! Iata cum arata adolescenta la implinirea varstei de 16 ani!

BREAKING - 1.050 pacienți, în stare gravă la ATI. 98 de persoane au murit din cauza Covid-19

Boala nemiloasă de care suferă Simona Halep. Totul a început din adolescență

Secretele averii lui Cristi Borcea! Câţi bani avea "ascunşi" afaceristul la Revoluţie

Calendar ortodox 19 ianuarie 2021. Iata ce mare Sfânt este prăznuit! Rugăciunea grabnic ajutatoare care se rostește astăzi!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies