Italia are un Guvern de extremă dreaptă. Rezultatul alegerilor este primul de acest fel din 1945

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 26 sep 2022, 09:06

Italia are un Guvern de extremă dreaptă. Rezultatul alegerilor este primul de acest fel din 1945

Sursa: Profimedia

Duminică, 25 septembrie, în Italia, au avut loc alegerile legislative. Partidul postfascist Frații Italiei, condus de Giorgia Meloni, a câștigat alegerile și a revendicat conducerea noului guvern.

Italia are un guvern de extremă dreaptă, pentru prima dată din 1945. Partidul postfascist Frații Italiei a obținut cele mai multe voturi, între 22% și 26%.

Italia va avea un guvern de extremă dreaptă

Liga de extremă dreaptă, condusă de Matteo Salvini și partidul conservator Forza Italia, condus de Silvio Berlusconi, partenerii de coaliție ai FDI, partidul postfascist Frații Italiei, au obținut 8,5% din voturi și, respectiv, 12,5%, conform datelor oferite de sondajul Insitutului Opinio realizat pentru Rai, televiziunea națională.

Italienii au transmis un mesaj clar în favoarea unui guvern de dreapta condus de Fratelli d’Italia.

Vom guverna pentru toţi italienii”, a spus Giorgia Meloni, în cadrul unui discurs. De asemenea, conform primelor estimări, partidul Frații Italiei a ajuns de la doar 4,3% la aproximativ 25% din voturi.

Citeste si: Un român din Italia a fost ridicat de poliție în timp ce se iubea cu soția unui văr. Ce a urmat este scos din telenovele

Partidul câștigător, împreună cu celelalte două partide menționate anterior vor obține 43% din totalul voturilor, acest lucru însemnând o majoritate absolută a mandatelor, iar acest lucru se aplică atât în Camera Deputaților, cât și în Senat.

Sondajele anunțau victoria partidului de extremă dreaptă

Rezultatele sondajelor au arătat, în mod constant, că Frații Italiei, coaliția de dreapta, are șanse mai să câștige alegerile din Italia.

Mai mult decât atât, Giorgia Meloni încearcă să „spele” imaginea unei mișcări politice destul de controversate și care este percepută de către presa de stângă ca fiind o formațiune post-fascistă.

În urma alegerilor care au fost susținute ieri, 25 septembrie, urmează să fie aleși 200 de senatori, 400 de deputați, însemnând un total mai mic cu 345 decât actualul număr.  

Noul guvern al Italiei va avea o misiune grea. Acesta va trebui să găsească cele mai bune modalități pentru a combate problemele cu care se confruntă țara.

Datoria peninsulei este de 150% din PIB, fiind prima după Grecia. Conform Agerpres, planul european de redresare în urma pandemiei este o soluție cheie în ceea ce privește redresarea post-pandemie.

Un băiat de 18 ani a fost găsit mort în Râul Moldova, la aproximativ două luni de la dispariție. Ultima dată a fost văzut alături de iubita lui

Citeste si: Rușii fug de mobilizarea lui Putin. Cozi kilometrice s-au format la punctele de frontieră

„Italia nu-și poate permite să se priveze de aceste sume de bani”, a spus Marc, Lazar, istoric, pentru AFP. Cu toate acestea, Meloni ar putea, alături de Budapesta și de Varșovia, să se lupte cu Bruxelles „în ceea ce privește chestiunile de apărare a interesului național în raport cu intersele naționale”.

În continuare, alături de Salvini și de Berlusconi, Meloni a promis blocarea migranților care traversează Marea Mediterană, reduceri de taxe, dar și o politică familială care va da dovadă de multă ambiție în ceea ce privește creșterea natalității în Italia.

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies