Nicolae Ciucă: Plafonul aprobat pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic este de 185.483.810 euro

Author: Diana Tilă

Premierul Nicolae Ciucă afirmă că Guvernul a aprobat plafoanele alocate schemelor de sprijin cuplat, în sectorul zootehnic, precum şi cuantumul acestora, pentru anul de cerere 2022.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis pe rețelele sociale că în Guvern au fost aprobate plafoanele alocate schemelor de sprijin cuplat, în sectorul zootehnic, precum și cuantumul acestora, pentru anul de cerere 2022.

Plafonul aprobat este de 185.483.810 euro, precizează el.

Citeste si: Tichete culturale 2022. Valoarea tichetelor culturale a fost majorată. Cine beneficiază de acestea și unde pot fi utilizate

Nicolae Ciucă: Plafonul aprobat pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic este de 185.483.810 euro

"În ședința de Guvern din 21 septembrie 2022, am aprobat plafoanele alocate schemelor de sprijin cuplat, în sectorul zootehnic, precum și cuantumul acestora, pentru anul de cerere 2022.

Plafonul aprobat este de 185.483.810 euro, care se acordă crescătorilor de animale pentru anul de cerere 2022, pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, repartizat astfel:

Citeste si: Pensii mai mari cu 27%. Vești bune pentru milioane de pensionari. Când vor fi majorate pensiile din România

a) 1.680.000 euro, pentru specia bovine, categoria bivolițe de lapte;

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

b) 13.125.000 euro, pentru specia bovine, categoria taurine din rase de carne;

c) 71.300.000 euro, pentru speciile ovine/caprine;

d) 99.324.810 euro, pentru specia bovine, categoria vaci de lapte;

e) 54.000 euro, pentru specia viermi de mătase.

Ajutor pentru crescătorii de animale. Schemele de sprijin vor fi finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă

Au fost stabilite următoarele termene:

- Începând cu data de 16 octombrie 2022, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură poate acorda plăţi în avans în cadrul schemelor de plăţi directe, cu încadrarea în procentul de maximum 70%, prevăzut de reglementările europene în ceea ce privește nivelul avansurilor pentru plățile directe și pentru măsurile de dezvoltare rurală legate de suprafață și de animale.

Prima Casă 2023  - Noua Casă 2023: Când se vor acorda primele garanții pentru cei care vor să își cumpere o locuință

- Începând cu data de 2 decembrie 2022, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va efectua plăţile corespunzătoare diferenţei între plafonul alocat fiecărei plăţi şi sumele calculate şi acordate începând cu data de 16 octombrie 2022 ca plăţi în avans.

Plăţile se vor face în lei, utilizând cel mai recent curs stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie 2022",   a arătat Nicolae Ciucă, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

 


Situație fără precedent în Casa iubirii! Nona a dat buzna în camera roșie, pentru a afla ce se întâmplă între Patrick și Alina, noua concurentă! „Nu e corect ca în prima zi de cuplu să facă așa ceva!”

Vizibil afectată de gestul lui Patrick, Nona a intrat furibundă în camera roșie pentru a-i cere explicații celui care se pretinde partenerul ei! „Ce faci tu? Nu, eu mă duc! Rămâneți voi aici!”

Cookies