Tichete culturale 2022. Valoarea tichetelor culturale a fost majorată. Cine beneficiază de acestea și unde pot fi utilizate

,
tichete culturale

Valoarea tichetelor culturale se va majora

[Sursa foto: PixaBay]

Până în prezent, valoarea tichetelor culturale erau de 170 lei/lună, respectiv 350 lei/eveniment, însă acest lucru se va schimba din luna septembrie a acestui an.


In articol:

Luni, 12 septembrie 2022, Ministerul Finanțelor a adus în vedea publicului Proiectul de Ordin pentru stabilirea valorii sumei indexate care se acordă sub formă de tichete culturale pentru semestrul II al anului 2022. Creșterea reprezintă 30 de lei în plus pentru cele acordate per eveniment și 20 de lei pentru cele lunare.

Citeste si: Ce trebuie să facă românii care au pierdut cardul cu tichete sociale pentru mâncare. Iată în cât timp pot intra în posesia unui nou card

Valoarea tichetelor culturale va fi majorată

tichete culturale

Valoarea tichetelor culturale va ajunge la 190 de lei 

[Sursa foto: PixaBay]

Ordinul comun al Ministerului Finanțelor și Ministerul Culturii nr. 2.061/3.318/2022 stabilește creșterea valorii tichetelor culturale începând cu tichetele aferente lunii august, ce se vor acorda în luna septembrie și își vor păstra valoarea până în luna martie a anului 2023.

În anii precedenți, valoarea tichetelor culturale erau de 170 lei/lună, respective 350 lei/eveniment, iar majorarea va reprezenta 30 de lei în plus pentru cele acordate pentru eveniment, ajungând la 380 de lei și 20 de lei pentru cele lunare, adică 190 de lei.

Încă de la data de 1 februarie 2022 toate tipurile de tichete acordate salariaților au fost emise doar pe card, iar cele emise pe hârtie până la 31 ianuarie 2022 pot fi folosite în continuare până la expirarea lor.

Citeste si: Românii ar putea primi din septembrie tichete în valoare de 380 de lei! Cine sunt beneficiarii și care sunt condițiile de acordare

Unde pot fi folosite tichetele culturale

 

Potrivit Legii 165/2018, biletele culturale se pot acorda angajaților, lunar sau ocazional,  pentru achitarea contravalorii de bunuri și servicii culturale, cum ar fi: abonamente sau bilete la spectacole, concerte, muzee, festivaluri, târguri și expoziții, parcuri tematice, cărți, manuale școlare, albume muzicale, filme și altele.

De tichetele culturale pot beneficia următoarele categorii: instituțiile publice centrale și locale, operatorii economici, regiile autonome, societățile și companiile naționale, societățile, indiferent de forma juridică de organizare și de forma de proprietate și instituțiile financiare împreună cu cele de credit. 

 Pentru ca un tichet cultural să fie valid, fie în format electronic sau tipărit, acesta va trebui să prezinte următoarele date:

Numele și adresa emitentului; valoarea nominală a tichetului; perioada de valabilitate a tichetului; interdicția de a fi întrebuințat pentru achiziționarea altor bunuri decât cele pentru care a fost destinat; numele, prenumele și codul numeric personal ale salariatului.

Citeste si: Veștile bune nu se mai opresc! Guvernul vrea să crească pensiile, salariile și să dea tichete sociale și în 2023. Anunțul venit de la Nicolae Ciucă

 Surse: avocatnet.ro, hashtagnews.ro, e-juridic.manager.ro 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Shakira, primele declarații despre despărțirea de Gerard Pique. Ce a revoltat-o cel mai tare pe artistă: „Este probabil cel mai întunecat moment din viața mea”

Ministru german acuză SUA că vând gaze la preţuri 'astronomice'

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Exclusiv! Care este secretul dietei Grațielei Duban, prezentatoarea de la "Se strigă darul." Cum reușește să aibă o talie de viespe

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies