Angajaţii care vor plăti mai puțin la impozit. Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu: „Vor exista deduceri”

,

Ministrul Finanţelor a anunțat cine va plăti mai puțin la impozit.


In articol:

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a spus care sunt angajații din România care vor plăti mai puțin la impozit. Iată ce categorii de români se vor bucura de unele deduceri.

Citeste si: Cum poți ieși mai repede la pensie în România. Câți bani trebuie să plătești pentru a cumpăra 1, 2 sau chiar 6 ani de vechime

Cine va plăti mai puțin la impozit

Adrian Câciu a dezvăluit că românii vor plăti cu 15% mai puțin la impozit. Mai exact, este vorba despre salariații cu venituri de până la 4.500 de lei, conform proiectului de ordonanță privind modificarea Codului Fiscal ce a fost publicat, luni seară, de Ministerul Finanțelor.

Citeste si: Se dau înapoi banii de pensii! Anunțul momentului în România

„Practic, ajustarea fiscală pe care o propunem prevede, pe de o parte, protejarea cetățenilor României care au statutul de salariați și au venituri de până la 4.500 de lei și, în acest scop, avem o serie de deduceri și pentru salariații care au întreținere alte persoane, inclusiv copii, dar mai ales pentru salariații tineri de până la 26 de ani.

Cu titlu de noutate, se introduce o reducere de 15% din impozit pentru a crește până la urmă și gradul de ocupare în rândul tinerilor, unde înregistrăm un șomaj de natură structurală, dar și pentru angajații care au copiii în orice formă de de învățământ, pentru a încuraja trimiterea la școală și evitarea abandonului școlar.

”, a pus ministrul Finanțelor.

Deducere suplimentară pentru fiecare copil în parte

De asemenea, ministrul Adrian Câciu a menționat că se va primi o deducere suplimentară de 100 de lei în contrapondere, pentru fiecare copil în parte. Ministrul Finanțelor a mai precizat că se vor face unele ajustări pe partea de capital și de companii.

Citeste si: Românii primesc în iulie un ajutor de 456 de euro de la stat! Un nou program de sprijin va fi lansat luna aceasta

Mai exact, vor fi eliminate unele facilități și se va face reconversia sau restructurarea unor facilități acordate în anumite zone. 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ropote de aplauze pentru Alexandru Arșinel. Maestrul a fost condus pe ultimul drum

Vești bune: Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare - Roşia Montană începe să scadă

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Dan Negru a făcut publică ultima conversație telefonică cu Alexandru Arșinel. Cei i-a cerut marele actor cu puțin timp înainte să moară

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies