Românii primesc în iulie un ajutor de 456 de euro de la stat! Un nou program de sprijin va fi lansat luna aceasta

,
programul de împădurire din PNRR subvenții

Programul de împădurire din PNRR subvenții

[Sursa foto: PixaBay]

Vești bune pentru români! Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor urmează să lanseze luna aceasta un program dedicat înființării de noi suprafețe de pădure în cadrul căreia va acorda prime de înființare și subvenții anuale.


In articol:

Vești bune pentru români! Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor urmează să lanseze luna aceasta un program dedicat înființării de noi suprafețe de pădure în cadrul căreia va acorda prime de înființare și subvenții anuale. Este vorba despre Programul de împădurire din PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență care va acorda un ajutor substanțial fermierilor în doua etape, după cum urmează: 

Etapa I: 10.000

de euro primă de înființare

Etapa a II-a: câte 456 de euro subvenție anuală pentru o perioadă de 20 de ani 

Citeste si: Românii care vor primi bani de la stat în perioada 2022-2023. Listele au fost deja publicate, iar sumele sunt uriașe

Program de împădurire cu fonduri PNRR 2022 

programul de împădurire din PNRR

Programul de împădurire din PNRR

[Sursa foto: PixaBay]

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor urmează să lanseze luna aceasta un program dedicat înființării de noi suprafețe de pădure în cadrul căreia va acorda prime de înființare și subvenții anuale. Este vorba despre Programul de împădurire din PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență, a anunțat Ministrul Tanczos Barna, citat de Agrointel. 

Finanțarea pentru înființarea noilor suprafețe împădurite se va face din fonduri europene, prin PNRR, a anunțat ministrul Mediului în cadrul emisiunii Agrostrategia difuzată de TVR. 

”Am preluat în PNRR metoda APIA, adică nu dreptul de proprietate va conta, ci dreptul de folosință, adeverințe de la primărie, acordul proprietarului, pentru că plantarea se face pe un termen mai lung.

E  mai simplu și mai debirocratizat„   a precizat ministrul. 

Citeste si: Programul TOMATA și LEGUME 2022: Care sunt condițiile și legumele pentru care agricultorii primesc 4000 de euro de la stat

”Ghidurile vor fi lansate probabil pe 18 iulie, într-un eveniment pe care îl organizăm împreună cu domnul prim-ministru. O să stea în consultare publică. Vara aceasta se dă drumul la program. Avem sistemul informatic pregătit. La fel ca în APIA se va marca pe un poligon acea suprafață care se dorește a fi împădurită, la fel ca în LPIS la APIA, după care intră pe o procedură de evaluare, tot pe documente încărcate în format electronic. Agențiile, Garda Forestieră intră pe același sistem informatic, dau aprobările mai simplu”, a mai precizat ministrul Mediului. 

Banii vor fi acordați în două etape 

Programul de împădurire din PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență 

Sprijinul acordat fermierilor în cadrul Programul de împădurire din PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență se va face în două etape, potrivit ministrului Mediului Tanczos Barna. 

Este vorba despre suma de 10.000 de euro care se va acorda în faza inițială a proiectului, iar apoi se vor acora anual subvenții în valoare de 456 de euro. 

Citeste si: Românii ar putea ieși la pensie mai repede! Noi categorii de salariați sunt vizate să se pensioneze mai devreme  

Etapele în care se vor acorda banii în cadrul Programului de împădurire din PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență 

- Etapa I- sprijinul acordat în cadrul Programul de împădurire din PNRR în prima etapă va fi în valoare de 10.000 de euro și va reprezenta prima de înființare

-Etapa II- în etapa a II-a a Programului de împădurire din PNRR, fermierii vor primi anual suma de 456 de euro reprezentând subvenția anuală care se va acorda pe o durată de 20 de ani. 

Citeste si: Este oficial: Ajutor în valoare de 5000 de euro oferit de statul român. Listele beneficiarilor au fost deja publicate

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Preț benzină și motorină vineri, 30 septembrie 2022: Prețuri mai mici la carburanți, la final de lună

Video - Ciocniri la Universitatea din Teheran: forțele de ordine ar fi tras în studenți

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Ajutorul de șomaj a fost majorat! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies