Se dau înapoi banii de pensii! Anunțul momentului în România

,

O categorie de români va primi înapoi banii de pensii. Este anunțul momentului în România.


In articol:

Tribunalul București a luat decizia în urmă cu puțin timp. Iată ce categorie de români este vizată! Toată lumea trebuie să știe.

Citeste si: Românii primesc în iulie un ajutor de 456 de euro de la stat! Un nou program de sprijin va fi lansat luna aceasta

Se dau înapoi banii de pensii! Anunțul momentului în România

Cei care vor primi înapoi banii sunt 67 de foști parlamentari care vor recupera pensiile speciale pe care le-au pierdut în urma adoptării a unei legi în Parlament în 2021.

Anul trecut, cei 67 de parlamentari au dat în judecată secretariatele generale ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a-şi recupera pensiile speciale, iar acum au câștigat procesul colectiv la Tribunalul București.

Citeste si: Ce acte trebuie să prezinte părinții care călătoresc în străinătate cu copiii. Documentele care permit ieșirea copiilor din țară

„Admite cererea în parte. Obligă pârâţii Secretariatul General al Camerei Deputaţilor şi Secretariatul General al Senatului să repună pe reclamanţi, raportat la calitatea fiecăruia de deputat/ senator, în plată cu indemnizaţia pentru limita de vârstă, prevăzută de art. 49 din Legea nr. 96/2006, şi pârâţii Parlamentul României – Camera Deputaţilor şi Parlamentul României – Senatul să plătească reclamanţilor, raportat la calitatea fiecăruia de deputat/ senator, această indemnizaţie, începând cu data de 10.06.2022. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Cu apel în 30 zile de la comunicare”, se arată în decizia tribunalului, luată săptămâna trecută.

Călin Popescu Tăriceanu își primește pensia specială din nou

Printre cei 67 de parlamentari se numără și Călin Popescu Tăriceanu, care a avut cinci mandate de deputat, două de senator, a fost premier al Românii și de asemenea președinte al Senatului, lider PNL, dar și ALDE.

Citeste si: Ministerul Finanțelor anunță creșterea accizelor pentru țigarete, alcool și băuturi alcoolice. Ce alte măsuri mai cuprinde proiectul de modificare a Codului Fiscal

Un al doilea nume cunoscut este cel al deputatului PDL, Silviu Prigoană. La rândul său, și Dan Radu Rusanu, fost deputat și senator liberal, dar și fost preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară își va primi banii înapoi.

La începutul anului 2021, plenul Parlamentului a abrogat pensiile speciale încasate de senatori și de deputați. Pe de altă parte, anul acesta, în luna mai, CCR a decis că legea este neconstituțională.

În acest sens, zeci de foști deputați, dar și senatori au mers în instanță și au acționat Parlamentul pentru a-și recâștigă pensiile, lucru care s-a și întâmplat acum.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Un polițist a ucis o femeie chiar pe trecerea de pietoni, lângă Capitală

FOTO-VIDEO Panică în Suedia: un minor a tras cu arma într-un centru comercial

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Cum arată obiectul cu care a fost înjunghiată Margherita - Viorica de la Clejani: ”Acest obiect i-a fost scos din sân fiicei mele!”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies