Rușii fug de mobilizarea lui Putin. Cozi kilometrice s-au format la punctele de frontieră

,
Rușii fug de mobilizarea lui Putin

Rușii fug de mobilizarea lui Putin

Rușii au luat cu asalt granițele pentru a scăpa de armată și de război, după anunțul lui Putin.


In articol:

La o zi de la decretul țarului de la Kremlin, mii de cetățeni ruși încearcă să părăsească țara. Rușii au luat cu asalt granița cu Finlanda pentru a scăpa de armată și de război.  

Citeste si: Paragraful secret din decretul de mobilizare al lui Putin: ce îi așteaptă, de fapt, pe ruși

Rușii fug de mobilizarea lui Putin

Rușii au început să fugă în masă din țară, la câteva ore după anunțul lui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială. Ministrul Apărării Serghei Șoigu a declarat că 300.000 de rezerviști vor fi chemați la arme pentru războiul împotriva Ucrainei.

Oamenii au luat cu asalt granița cu Finlanda pentru a scăpa de armată și de război. Guvernul finlandez analizează modalităţi de limitare drastică a intrării ruşilor în ţară şi a tranzitului prin Finlanda, a declarat premierul Sanna Marin, relatează Reuters.

Sanna Marin a făcut aceste declaraţii în contextul în care poliţia de frontieră finlandeză a anunţat că traficul de la la graniţa de est a ţării s-a ”intensificat” peste noapte, după ce Vladimir Putin a ordonat o mobilizare militară parţială în Rusia.

Aproximativ 5.000 de ruși au intrat în Finlanda

Din primele informații, cel puțin 4.824 de ruşi au sosit, miercuri, în Finlanda pe la frontiera estică a ţării, o creştere cu 1.691 de intrări mai mult faţă de aceeaşi zi, săptămâna trecută, potrivit şefului de afaceri internaţionale al poliţiei de frontieră, Matti Pitkaniitty.

La frontiera Vaalimaa, la aproximativ trei ore de mers cu maşina de oraşul rusesc Sankt Petersburg, trei benzi de maşini se întindeau pe 300-400 de metri în jurul orei locale 13.15, a declarat un oficial al poliţiei de frontieră.

Vladimir Putin anunțat ieri mobilizare parțială în Rusia 

Vladimir Putin a anunțat miercuri mobilizarea parțială și a amenințat cu bomba atomică Occidentul.

„Vorbim nu numai despre bombardarea centralei nucleare de la Zaporojie încurajată de Occident, care amenință cu o catastrofă nucleară, ci și despre declarațiile unor reprezentanți de rang înalt ai principalelor state NATO despre posibilitatea și utilizării armelor de distrugere în masă împotriva Rusiei- arme nucleareCelor care își permit astfel de afirmații cu privire la Rusia, vreau să vă reamintesc că țara noastră are diverse mijloace de distrugere, iar în unele componente mai moderne decât cele ale țărilor NATO. (...)Dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, vom folosi toate mijloacele disponibile pentru a ne proteja poporul – aceasta nu este o cacealma”, a spus Putin într-un mesaj televizat adresat națiunii.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 211 de război în Ucraina: Rușii au ieșit în stradă după ce Putin a anunțat mobilizarea parțială. Zelenski cere o "pedeapsă corectă" pentru Rusia

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

LIVE UPDATE Ziua 211 de război în Ucraina: Rușii au ieșit în stradă după ce Putin a anunțat mobilizarea parțială. Zelenski cere o "pedeapsă corectă" pentru Rusia

Breaking: Nicolae Ciucă anunță înființarea Băncii de Dezvoltare, cu capital de stat

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Rușii, despre Putin și mobilizare, înainte ca aceasta să fie anunțată: "Președintele nostru și-a pierdut mințile"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies