Incredibil! S-a inventat plasturele care te scapa de depresie

Incredibil! S-a inventat plasturele care te scapa de depresie

Oamenii de stiinta elaborat un nou dispozitiv cu mini impulsuri electrice, menite sa iti redea starea de bine.

Sub forma unui plasture, aparatul se fixeaza pe frunte, inainte de a merge la culcare. In timpul somnului, impulsurile electrice activeaza nervul trigeminal. Acestuia se gaseste chiar sub frunte si ii corespunde in creier zona ganditului si a controlului.

Depresia este o tulburare a dispozitiei si a starii afective care duce la tristete care persista, pierderea sperantei si a increderii in sine. Potrivit specialistilor, 25% dintre adulti dezvolta un episod depresiv major pe durata vietii. Medicii spera ca pacientii care vor incerca noul dispozitiv sa aiba rezultate pozitive in tratarea depresiei.

Expertii aseamana noul aparat cu un port USB catre creier. Plasturele contine electrozi si este legat la un generator de marimea unui telefon care este usor si se poate monta in jurul taliei. Aparatul a fost deja testat pe un grup de pacienti diagnosticati cu tulburari depresive. Acestia au semnalat o scadere cu pana 50% a simptomelor bolii dupa numai 8 saptamani de teste, timp in care au purtat plasturele cate 8 ore in fiecare noapte.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies