Iarna sărăciei noastre! Românii se împart, în prezent, în 3 categorii - cei care nu au căldură, cei care primesc căldură, dar închid caloriferele de teamă facturilor și cei care nu au nici bani și nici căldură!

Author: Ana Filip
Actualizat: 05 dec 2022, 16:21

Emisiunea Asta-i România a prezentat în ediția de duminică, 4 decembrie, un material despre subiectul care îi frământă pe toți românii în această iarnă!

Iarna s-a instalat în România. Este frig afară, dar e mai frig în casele noastre, ceea ce este și periculos. Românii se împart în trei categorii- cei care nu au căldură, cei care primesc căldură, dar închid caloriferele de teamă facturilor și cei care nu au nici bani dar nici căldură. În mediul rural, lemnele sunt și ele un lux, așa că oamenii împânzesc câmpurile pentru a adună vreascuri, coceni, frunze și chiar și peturi.

Orice ar putea să ardă și să le mai încălzească sobele. Indiferent de situație, iarna aceasta toată lumea mai pune o pătură. În ultima luna, paturile sunt cele mai căutate. Au crescut vânzările amețitor la pilote, iar căutările pe Google pentru paturi s-au triplat față de anul precedent, semn că oamenii caută disperați soluții ajutătoare.

Iarnă sărăciei noastre! Cum vor depăși romanii aceasta iarna?

Într-un context marcat de inflație, criză energetică și inevitabil scumpiri, ne mai lovește și valul de frig al iernii.

Cu ce plătim? Cu ce ne încălzim? Cum ieșim din această iarnă? Mai săraci, mai bolnavi, sau nu mai ieșim deloc? Sunt întrebările care ne macină și care îi frământă pe mulți români și la care unii chiar nu găsesc răspunsuri.

Citește și: Kanal D, lider absolut de audiență cu emisiunea de reportaje “Asta-i România!”

„Asta se întâmplă în țară asta, unde nu ne ajută nimeni cu nimic! Noi trebuie să ne ajutăm singuri! De la ce să tăiem? Că nu avem de la ce! Am schimbat becuri, gazele merg cum merg! Ce putem să facem? Nu se poate trăi în felul asta! Dacă așa va ține toată iarnă, o să ajungem să dormim îmbrăcați,

cu plapumă pe noi! Mai rău că pe timpul lui Ceaușescu!”, a spus un locuitor din București.

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

Asta-i România frumoasă! Iată povestea impresionantă a doi frați care duc mai departe tradiția familiei! Gabriel și David Simion sunt cei mai promițători ciobani din zona Rucăr-Bran!

Este fraza pe care o auzim tot mai des, mai ales de la cei care au trăit în acele vremuri dificile ale comunismului, când apartamente era și frig și întuneric! Când frigiderul era la fel de gol că portofelul.

Atunci mai puneam o matură, acum facem la fel. Economie și cipici de lână în picioare și o pătură în plus, așa se pregătesc pensionarii să treacă iarnă.

Citește și: Duminica, de la ora 14:30, la “Asta-i Romania!”, Balada mioritei moderne

 


Nebahat din serialul Totul pentru familia mea, aniversare cu peripeții alături de colegii săi! Iată ce vârstă a împlinit frumoasa actriță Simge Selçuk și ce persoane dragi i-au fost alături la petrecerea-surpriză!

La mulți ani, Simge Selçuk! Iată ce mesaj plin de tandrețe a primit superba actriță din partea colegului ei de platou, Celil Nalçakan, cel care i-a organizat petrecerea-surpriză! „Doar zâmbește, de restul mă ocup eu!”

Cookies