Gestul neprețuit făcut de niște tineri din Vaslui pentru un echipaj medical blocat în nămeți: „Dăruire și implicare”

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 30 oct 2023, 04:20

Gestul neprețuit făcut de niște tineri din Vaslui pentru un echipaj medical blocat în nămeți

Sursa: Facebook Radu Roxana - colaj Kanal D

Un echipaj medical, care se afla într-o ambulanță SAJ Vaslui, a rămas blocat în nămeți, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în localitatea Ghergheleu, comuna Codăești.

Echipajul medical de pe autospeciala Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a rămas blocat în zăpadă, astfel că o gașcă de tineri aflată în zonă la o petrecere a sărit în ajutor.

Gestul neprețuit făcut de niște tineri din Vaslui pentru un echipaj medical blocat în nămeți

Echipajul medical se îndrepta spre o intervenție în cazul unei femei în vârstă de 37 de ani care acuza stări de rău. În drum spre pacient, ambulanța a rămas blocată în zăpadă, la aproape un kilometru distanță de satul Ghergheleu, comuna Codăești.

Medicii ambulanțieri au anunțat-o pe femeie că vor întârzia din cauza impedimentului întâmpinat, după care au cerut ajutorul unor tineri aflați la o petrecere, care au lăsat toată distracția și au mers aproape doi kilometri prin viscol pentru a ajunge la ambulanța blocată în nămeți.

Citește și: O bătrână în vârstă de 83 de ani, din Constanța, a sunat la 112 pentru că murea de frig și singurătate: „Nu mai are pe nimeni, i-a murit băiatul, soțul, fratele și sora”

„Viaţă de ambulanţă... Dar când o mână de tineri de ispravă sar în ajutor şi când vezi câtă dăruire şi implicare, parcă îţi vine să zici ”Doamne, hai că nu suntem pierduţi!”. Iată că şi generaţia nouă poate, poate pentru că a primit educaţie de la părinţi.

Am cunoscut o mână de tineri frumoşi, de un bun-simţ rar întâlnit, la Gherghelu, comuna Codăeşti. Bravo, băieţi! Vă mulţumim!”, a transmis, pe Facebook, asistenta Roxana Radu.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Reprezentanţii SAJ Vaslui au declarat că pacienta în vârstă de 37 de ani suferise un atac de panică, fiind evaluată și constatându-se că nu are nevoie de transport la spital, din fericire. 

Cum a reușit un tânăr din Iași să ajungă într-un râu, cu tot cu polițiștii după el

Sâmbătă seara, în Iași, polițiștii au făcut semn unui tânăr în vârstă de 22 de ani să oprească, însă acesta a ignorat semnalele și și-a văzut de drum, motiv pentru care oamenii legii au plecat după el. În final, una dintre mașinile poliției și tânărul fugar au ajuns într-un râu. 

Citește și: Ce șpagă lua Anca Dumitrovici, șefa secției de Oncologie de la Spitalul Suceava, într-o singură zi: „Atitudinea doamnei doctor este una care lasă de dorit”

În jurul orei 23:30, o mașină de poliție și mașina în care se afla tânărul de 22 de ani au ajuns în râu, după ce șoferul nu a oprit la semnalul polițiștilor și și-a continuat drumul. 

După accident, șoferul fugar a ieșit din mașină și a luat-o la pas spre casă, acolo unde a fost găsit de colegii celor doi agenți de poliție și luat la audieri.

După ce a fost verificat, s-a constatat că motivul pentru care tânărul nu a oprit la semnalele polițiștilor a fost că nu deținea permis de conducere.

Pe numele băiatului s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din curpă și părăsirea locului accidentului. Polițiștii care l-au urmărit au suferit câteva lovituri mai dure, dar au ieșit pe picioarele lor din mașină. Ulterior, au fost duși la Spitalul Sfântul Spiridon pentru a li se oferi îngrijirile medicale necesare. 

 


Mama Robertei, supărată foc pe Sebastian! Cei doi au purtat o discuție intre patru ochi! Iată primele reacții ale concurentului după conversația avută cu mama iubitei sale!