Flurona, infecția simultană cu coronavirus și gripă. Au apărut primele cazuri și în Europa. Care sunt principalele simptome ale bolii

,
ce este flurona

Florona, infectarea cu coronavirus si gripă în același timp

[Sursa foto: canva.com]

După ce primul caz de Flurona a fost raportat în Israel, acum, specialiștii în sănătate din Spania au raportat și ei primele cazuri de îmbolnăvire. Ce este, de fapt, Flurona și cum se manifestă?


In articol:

O nouă infecție se răspândește la nivel mondial, iar aceasta poartă denumirea de Flurona. Potrivit informațiilor existente până la momentul actual, Flurona este o infecție simultană cu coronavirus și gripă.

Iată cum se manifestă Flurona și de ce cred unii specialiști că această mutație ar putea duce la finalul pandemiei de coronavirus.

Ce este Flurona și cum se manifestă?

Termenul de Flurona s-a răspândit rapid în spațiul online și descrie o nouă afecțiune apărută în plină pandemie de coronavirus. Este vorba despre infecția simultană cu coronavirus și gripă. Având în vedere că în sezonul rece foarte multe persoane se îmbolnăvesc de gripă, au apărut mai multe cazuri de infectare atât cu gripă, cât și cu coronavirus, în același timp. Astfel s-a ajuns la termenul „flurona”.

Primul caz de Flurona a apărut în Israel, la o femeie nevaccinată, care a născut recent. Ulterior, Spania a confirmat și ea mai multe cazuri de infectare cu Flurona, în regiunea Catalonia. 

Deși combinația dintre coronavirus și gripă poate fi privită cu teamă de anumite persoane, autoritățile au precizat că evoluția bolii nu este mai severă decât coronavirusul. Astfel, o persoană infectată cu Flurona poate manifesta simptome ca febra, tusea și dificultățile de respirație. 

"Există posibilitatea să apară infecții concomitente, acest caz a atras atenția pentru că este primul caz foarte bine documentat. Având în vedere că ne aflăm în sezon de gripă sezonieră există posibilitatea să apară și astfel de cazuri concomitent cu Covid. Nu ar fi ceva ieșit din comun să apară infecții concomitente, asta înseamnă o gazdă cu imunitatea deficitară. Pot apărea oricare dintre complicațiile acestor boli.”, a spus dr.

Simin Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală, potrivit digi24.ro.

flurona simptome

Principalele simptome ale infecției Flurona sunt febra, tusea și dificultățile de respirație

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Dr. Laura Ghibu, despre valul 5 în România: "Va fi prea târziu. Numărul deceselor, mai mare decât în valurile trecute"

Cum a apărut Flurona?

Chiar dacă se întâmplă destul de rar, specialiștii în sănătate au explicat că această combinație între coronavirus și gripă este normală într-o perioadă de circulație virală, așa cum este iarna. Practic, Flurona a apărut în momentul în care cei doi agenți patogeni au ajuns în organism. Până la momentul actual, această nouă infecție nu a stârnit îngrijorarea specialiștilor, testele efectuate arătând că Flurona nu afectează organismul mai rău decât o face coronavirusul. 

Cu toate acestea, cazurile de Flurona ar putea duce din nou la aglomerarea spitalelor, provocând o criză medicală. 

Flurona ar putea pune capăt pandemiei de coronavirus?

Deși sunt doar câteva cazuri de Flurona în lume la momentul actual, specialiștii sunt de părere că această infecție ar putea fi un prim semn care să arate că boala poate deveni una sezoniera, așa cum este gripa, lucru care ar putea pune capăt pandemiei de coronavirus. În plus, faptul că există vaccin atât pentru coronavirus, cât și pentru gripă ar putea ține sub control înmulțirea cazurilor, însă cu condiția ca oamenii să se vaccineze împotriva celor două boli. 

„Pentru gripă, vaccinarea e în uz de foarte mulți ani, nu ar trebui să se oprească în anii pandemici. Este recomandată vaccinarea pentru ambele tipuri de infecții, ambele sunt infecții respiratorii”, a precizat dr. Simin Florescu.

Citeste si: Ce măsuri vor fi luate pentru valul cinci al pandemiei de coronavirus. Anunțul lui Nicolae Ciucă

 

Citește-ne pe

Citește și:

Părinţi români amendaţi în Germania pentru că au luat copilul în călătorie, deşi în România nu e vacanţă şcolară

Vești bune despre varianta Omicron! Pacienții infectați cu această tulpină prezintă un risc de spitalizare de până la 70% mai mic

E alertă maximă printre cei care dețin o mașină Ford: 39.000 de modele ar putea lua foc; în total 350.000 de vehicule au fost chemate la dealeri

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Când se va cere certificatul Covid la locul de muncă. Anunţul ministrului Sănătății

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies