Când se va cere certificatul Covid la locul de muncă. Anunţul ministrului Sănătății

,
certificatul Covid

Rafila a anunțt când se va cere certificatul Covid la locul de muncă.

Alexandru Rafila a anunțat condițiile în care firmele vor trebui să introducă certificatul Covid la locul de muncă.


In articol:

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a discutat cu reprezentanți ai companiilor și cu oamenii de afaceri cu privire la măsurile ce pot fi luate pentru a preîntâmpina un nou val al pandemiei de coronavirus, despre certificatul Covid și voucherele gratuite pentru testarea angajaților la locul de muncă.

 certificatul verde

Când se introduce certificatul verde la locul de muncă

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Când se va impune certificatul verde la locul de muncă. Angajații vor primi vouchere pentru testare. Ministrul Sănătății a făcut anunțul

Când se va cere certificatul Covid la locul de muncă

 Alexandru Rafila a anunţat că luni, 20 decembrie, a avut o primă întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri privind „necesitatea pregătirii măsurilor de sănătate publică pentru controlul unui potenţial val pandemic”.

„În cursul zile de azi, 20.12.2021, a avut loc o întâlnire online cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, în contextul pregătirilor de aprobare a legislaţiei care să asigure limitarea răspândirii COVID-19. Adoptarea legii privind certificatul digital COVID-19, similar cu celelalte state ale UE, trebuie adaptată situaţiei din România şi trebuie să ţină seama de interesul de sănătate publică, dar şi de nevoia de funcţionare corespunzătoare a economiei”, au anunţat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Reprezentanţii companiilor au discutat cu Alexandru Rafila despre soluţiile pentru asigurarea continuităţii activităţii economice.

Citeste si: Formularul de Localizare a Pasagerilor, obligatoriu începând de astăzi, 20 decembrie. Cum arată și ce informații trebuie să conțină

De asemenea, au vorbit și despre impunerea certificatului Covid la muncă şi despre voucherele de testare a angajaților.

„Acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenţilor economici la situaţia creată de introducerea certificatului COVID-19 şi va fi favorabilă controlului pandemiei. Certificatul va fi introdus în momentul înregistrării unei creşteri susţinute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5 iar renunţarea la el se va face după ce trendul devine descendent iar incidenţa cumulată scade sub 1”, a declarat Alexandru Rafila.

Totodată, Florin Cîţu de declarat că a primit „mai multe variante” privind proiectul implementării certificatului verde Covid la locul de muncă. Proiectele sunt propuse de prim-ministru sau de partenerii din coaliţia de guvernare, însă, acestea nu au fost prezentate în coaliţia de guvernare. Preşedintele PNL susţine că este nevoie de o reglementare legislativă în această privinţă.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Formularul de Localizare a Pasagerilor, obligatoriu începând de astăzi, 20 decembrie. Cum arată și ce informații trebuie să conțină

Germania `și-a trimis om` la refendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia: e un greu din energie care a provocat indignare acasa

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Certificatul verde ar putea fi eliberat și pentru cei care s-au vaccinat cu prima doză. Nicolae Ciucă a făcut anunțul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies