PLF, noul document necesar la intrarea în România! Cum poate fi obținut

,
Noi condiții de intrare în România! Documentul pe care toată lumea trebuie să-l prezinte la intrarea în țară, începând din 20 decembrie.

Noi condiții de intrare în România!

[Sursa foto: Facebook Nicolae Ciuca]

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri că România va implementa, după modelul altor state din UE, un formular digital la intrarea în țară. Noul document va intra în vigoare începând din 20 decembrie.

Noul document necesar la intrarea în România va fi impus începând din 20 decembrie. Cum poate fi obținut formularul digital PLF?

Noul document necesar la intrarea în România, din 20 decembrie

Premierul Nicolae Ciucă a explicat că noul document va conține date despre țara prin care trec cetățenii care călătoresc și are scopul de a facilita anchetele epidemiologice.

”De asemenea, azi vom aproba formularul de intrare în România prin proiectul de OUG pentru implementarea formularului de intrare în România pentru pasageri.

Noi condiții de intrare în România! Documentul pe care toată lumea trebuie să-l prezinte la intrarea în țară, începând din 20 decembrie.

Documentul pe care toată lumea trebuie să-l prezinte la intrarea în țară, începând din 20 decembrie

[Sursa foto: Facebook Nicolae Ciuca]

Astfel, începând cu 20 decembrie, persoanele care vin în ţara noastră trebuie să completeze formularul digital de intrare în ţară, document utilizat deja la nivelul a 18 state din UE. Noua tulpină SARS-COV-2 şi situaţia epidemiologică din ţară impun măsuri de protecţie cât mai eficiente în România, mai ales acum când se apropie sărbătorile de iarnă.

Formularul este necesar pentru protejarea sănătăţii noastre şi a celor din jurul nostru. Prin intermediul său, vom eficientiza anchetele epidemiologice şi măsurile de protecţie a populaţiei”, a explicat premierul Nicolae Ciucă.

Citeste si: Certificatul verde ar putea fi eliberat și pentru cei care s-au vaccinat cu prima doză. Nicolae Ciucă a făcut anunțul

Cum se poate obține noul document necesar la intrarea în România

Noul document necesar la intrarea în țară are rolul de a ajuta Direcțiile de Sănătate Publică să identifice și de a lua mai ușor legătura cu persoanele care în timpul călătoriei au luat contact cu cetățeni infectați cu Covid-19.

De asemenea, premierul a precizat că documentul poate fi completat online de toată lumea, accesând site-ul PLF.gov.ro.

Documentul pe care toată lumea trebuie să-l prezinte la intrarea în țară, începând din 20 decembrie.

Documentul pe care toată lumea trebuie să-l prezinte la intrarea în țară, începând din 20 decembrie

[Sursa foto: Facebook Nicolae Ciuca]

Documentul trebuie completat de toate persoanele care intră în România și călătoresc cu avionul.

”Direcţiile de Sănătate Publică vor putea identifica şi lua legătura mai uşor cu persoanele care au intrat în contact în timpul călătoriei cu un cetăţean infectat cu SARS-COV-2.

De asemenea, formularul digital de intrare în România este dezvoltat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi trebuie completat de toate persoanele care intră în România şi călătoresc cu avionul, trenul, mijloacele de transport pentru persoane, rutiere sau navale.

Acest document poate fi completat electronic, accesând site-ul PLF.gov.ro, urmând a fi completat şi prezentat la intrarea în ţară personalului autorizat din punctele de trecere a frontierei.

Datele completate în formular sunt accesate doar de angajaţii autorizaţi ai DSP-urilor şi pot fi folosite strict cu scopul desfăşurării anchetelor epidemiologice”, a mai precizat premierul. 

Citeste si: Contract de muncă suspendat pentru românii fără certificat verde. Anunțul lui Alexandru Rafila

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Guvernul a decis! Aceste pensii nu vor fi plătite în 2022. Totul este deja stabilit

Nepoata liderului suprem al Iranului îndeamnă lumea să întrerupă legăturile cu Teheranul: Spuneți-le guvernelor voastre să nu mai sprijine acest regim criminal

Guvernul a decis! Aceste pensii nu vor fi plătite în 2022. Totul este deja stabilit

Contract de muncă suspendat pentru românii fără certificat verde. Anunțul lui Alexandru Rafila

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies