Floriile 2023: Ce nume se sărbătoresc și pe ce dată pică sărbătoarea?

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 30 mar 2023, 12:05

Floriile 2023. Cine își sărbătorește onomastica în Duminica Floriilor? Mesaje și urări pentru cei cu nume de floare.

Floriile 2023, sărbătoare care vestește

Paștele și marchează începutul Săptămânii Patimilor, pică întotdeauna în ultima duminică dinaintea Paștelui. Când pică Floriile în 2023 și ce nume se sărbătoresc în Duminica Floriilor? 

Citește și: Tradiții de Florii 2023: Cele mai frumoase obiceiuri pentru Duminica Floriilor

Când sunt Floriile în 2023 

Floriile 2023 sau Duminica Floriilor pică anul acesta pe data de 9 aprilie, cu o săptămână înainte de data la care creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele 2023. 

Floriile 2023 sau Duminica Floriilor  reprezintă cea mai importantă sărbătoare care vestește Paștele și marchează începutul  Săptămânii Patimilor. Sărbătoarea Floriilor nu are o dată exactă, ci pică întotdeauna în ultima duminică dinaintea Paștelui. 

Duminica Floriilor sau sărbătoarea Floriilor 2023 este un prilej de bucurie pentru creștinii care respectă și azi un obicei străvechi legat de ziua care marchează intrarea Domnului în Ierusalim.

În ziua de Florii, se aduc în biserici ramuri de salcie care sunt binecuvântate și împărțite credincioșilor, în amintirea ramurilor de finic și de măslin cu care mulțimile au întâmpinat pe Domnul la intrarea Sa în Ierusalim și pe care creștinii le țin în mâini ca semn al biruinței împotriva morții.  

Ce nume se sărbătoresc de Florii 

Potrivit statisticilor, peste 1.5 milioane de românii își sărbătoresc onomastica în Duminica Floriilor.

Cele mai întâlnite nume de bărbați care se sărbătoresc de Florii sunt Florin, Viorel și Florian, urmate apoi de Florentin, Florinel și Narcis. 

Alte nume de bărbați care se sărbătoresc de Florii sunt: Bujor, Ghiocel, Florică, Crin, Laurian, Iasmin, etc. 

Nume de femei care se sărbătoresc de Florii 

Cele mai des întâlnite nume de femei care se sărbătoresc de Florii sunt: Viorica, Florentina, Florica, urmate de Camelia, Violeta și Margareta. 

Citește și: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”

Alte nume de femei care se sărbătoresc de Florii sunt: Lăcrămioara, Delia, Narcisa, Crina, Iris, Dalia, Anemona, Micșunica, Panseluța, Crizantema, Iasmina (floare de iasomie), Hortensia, Rosa, Rosalia, Romanița, etc. 

La mulți ani de Florii 2023. Mesaje pentru cei care-și sărbătoresc ziua onomastică în Duminica Floriilor 

La mulți ani de Florii 2023. Mesaje deosebite și urări căldurase de La mulți ani pentru toți cei care-și sărbătoresc ziua onomastică în Duminica Floriilor, ziua sfântă care marchează intrarea Domnului în Ierusalim. 

„De Florii 2023, zi de mare sărbatoare, primește din partea mea cele mai sincere urări de bine, sănătate, mult noroc si împlinirea tuturor dorințelor!„

„Flori frumoase să răsară-n calea ta, zile lungi și fericire îți doresc! Să ai o zi frumoasă de Florii 2023!„

„Să ai o zi minunată de Florii, cu sănătate si voie bună alături de cei dragi!„

„Să ai o zi cât mai frumoasă de Florii, înseninată de lumina blândă a primăverii și încărcată de parfumul dulce al unu nou început!„ 

„La mulţi ani cu sănătate, iubire şi împliniri! Să ciocnim un păhărel, celebrând un Floricel!„

Moșii de vară 2023: De ce este bine să dai vase de pomană în această zi?

„Sper că drumul tău în viaţă să îţi fie presărat de inocenţa ghioceilor, de frumuseţea trandafirilor şi de gingăşia crinilor. La mulţi ani!„

„În aceast zi specială, îți transmit cele mai sincere urări. Să ai o viață plină de lucruri bune, iar Domnul să te ocrotească mereu! La mulți ani de ziua numelui!„

„De ziua numelui tău, îți doresc ca toate lucrurile bune și frumoase să te copleșeasca și să strălucească în calea ta către fericire și succes. La mulți ani!„

 


Radu, foc și pară după întâlnirea cu Cristina, în camera roșie! „Niciodată nu lasă nimic de la ea!” Iată ce replici acide și-au spus cei doi foști iubiți și cum s-a încheiat dialogul lor!