Facturile sar in aer! Romania e aproape de un nou record istoric negativ

Veste de ultimă oră pentru toți românii. Facturile sar în aer pur și simplu. Ne aflăm aproape de un nou record istoric negativ. Ce se intampla la bursa?

Anunț grav pentru toți românii. Prețul energiei electrice pe bursă a fost foarte aproape de un nou record absolut. Preţul energiei electrice pe piaţa bursieră spot atinge luni valori maxime de 655 de lei pe MWh, foarte apropiate de recordul absolut, importurile fiind în jur de 1.200 de MW, potrivit datelor OPCOM şi Transelectrica, analizate de AGERPRES.

Astfel, preţul mediu al energiei cu livrare luni este de 505 lei pe MWh, iar cel maxim de 655 de lei pe MWh, cu o medie în orele de vârf de 622 de lei.

Recordul istoric pe piaţa spot a fost atins pe 1 februarie 2017, în mijlocul unei perioade extrem de geroase, care a dus la un consum uriaş. La acea dată, preţul mediu al zilei a fost de 486 de lei pe MWh, preţul maxim de 680 de lei pe MWh, iar media în orele de vârf a fost 633 de lei, potrivit arhivei OPCOM, repateaza dcnews.ro

De această dată, ţara noastră traversează o perioadă caniculară, cu producţie mică de energie hidro şi eoliană, care sunt cele mai ieftine.

facturi

Astfel, conform Transelectrica, luni la ora 10:50, consumul ţării era de 7.410 MW, producţia de 6.219 MW, restul de 1.190 MW fiind importuri.

Totodată, preţurile din România (106,9 euro pe MWh în medie) sunt şi cele mai mari din regiune, de peste două ori mai mari decât cea mai ieftină piaţă, respectiv Cehia (46 de euro pe MWh), potrivit capital.ro.

Citeste si: Ultima ora! Gheorghe Dinca a avut mai multe victime. Anchetatorii au gasit probe ale altor femei. Cine sunt

Citeste si: VIDEO - Gabriela Firea, live pe facebook! Cum sta edilul Capitalei pe banca si povesteste ca ii scriu oamenii cu masini scumpe ca merg cu STB-ul. Ce planuri noi are cu taxa auto

Citeste si: VIDEO - Catastrofal: Stare de urgenta in SUA. Uraganul Dorian, categoria 5 din 5, a devastat Bahamas si se indreapta spre Florida

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate