Telefonul afecteaza creierul si metabolismul! Ce arata cele mai noi studii si ce sa faci ca sa te feresti cat mai mult de radiatiile periculoase

Author: L.S.
Actualizat: 04 sep 2021, 18:45

Ce arata studiile recente despre afectiunile pe care telefonul le produce in organism si ce e de facut?

Cine se poate lipsi in zilele noastre de telefonul mobil? Il tinem in permanenta la indeamna pentru a

putea fi gasiti de oricine in caz de nevoie. Dar stiai ca telefonul mobil iti poate afecta activitatea cerebrala si metabolismul?

Studii recente arata ca o convorbire telefonica de 50 de minute a afectat metabolizarea glucozei in regiunea creierului ce a stat langa antena telefonului mobil. Pentru a elimina acest efect este suficient sa folosim casti sau hands free si astfel evitam contactul direct alt telefonului cu capul.

Studii anterioare arata ca o distanta de 30 de cm este suficienta pentru a ne feri radiatiile telefonului mobil.

Copiii si adolescentii trebuie feriti de radiatiile unui telefon mobil

O atentie sporita ar trebui sa fie in cazul copiilor si adolescentilor, la acestia tesutul nervos este inca in dezvoltare. Ei vor fi supusi contactului cu telefoanele mobile pe tot parcursul vietii.

Oamenii de stiinta care au condus studii epidemiologice in domeniu, nu au avut rezultate concludente care sa demonstreze cu siguranta legatura dintre celulare si tumori la creier.

Autorii sustin ca este nevoie de alte cercetari pentru a evalua daca efectele mobilelor pot avea consecinte grave pe termen lung.

Cum te protejezi de radiatiile telefonului mobil

Este adevarat ca e mai bine sa previi decat sa tratezi. Chiar daca efectele telefoanelor mobilelor nu sunt clare sau demonstrate 100% poti sa te aperi de radiatiile lor urmand cateva sfaturi foarte simple.

1. Tine-ti telefonu la distanta de cap sau de corp pe cat posibil.

Cand dormi, tine-l la cel putin 40 de centimetri de tine si in niciun caz nu sub perna.

2. Cand apelezi pe cineva, nu pune imediat telefonul la ureche.

Apropie-l abia dupa ce a raspuns. Imediat dupa ce formezi numarul, telefonul emitele cele mai multe radiatii. Unele studii au aratat ca este mai bine sa tinem telefonul la urechea stanga pe timpul unei convorbiri.

3. Invata-te sa folosesti hands-free si cand este posibil sa vorbesti la speaker.

Cu cat esti mai departe de telefon cu atat scazi riscul radiatiilor produse de el. Castile sunt o solutie ieftina si comoda, eliberandu-ti mainile si dandu-ti posibilitatea de a te ocupa si de altceva cat timp vorbesti la telefon.

citeste continuarea pe sfatulparintilor.ro

Pe ce cheltuie Christian Sabbagh cei mai mulți bani. „Sunt un tip cumpătat”, a mărturisit prezentatorul Kanal D

Citeste si: MAREA PREMIERA “Lacrimi la Marea Neagra”, in aceasta seara, de la ora 20:00!

Citeste si: O asistenta medicala din Iasi a murit imediat ce a iesit de la serviciu. Ce spun reprezentantii spitalului

Citeste si: Cine a fost eliminat in prima gala ''Imi place dansul'' si cine a castigat premiul saptamanal de 1.000 de lei

 

Taguri:

Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies