O asistenta medicala din Iasi a murit imediat ce a iesit de la serviciu. Ce spun reprezentantii spitalului

Author: L.S.
Actualizat: 17 nov 2020, 02:25

Moarte cu semne de întrebare în cazul unei asistente medicale de 46 de ani din Iaşi.

Femeia s-a stins fulgerător în drum spre casă, imediat după ce a ieşit din tura de noapte de la spital, repateaza stirileprotv.ro.

Ar fi acuzat o stare de rău chiar în autobuz, iar, la scurt timp, a intrat în stop cardio-respirator.

Oamenii au sunat la 112, însă, din nefericire, femeia a murit. Poliţiştii, dar şi Inspectoratul Teritorial de Muncă au început acum o anchetă.

Femeia lucra în blocul operator al Secţiei de ortopedie de mai mulţi ani. După 8 ore de muncă, a plecat dimineaţă spre casă cu autobuzul, în comuna Tomești, însoţită de un coleg.

La un moment dat, s-a simţit rău şi a făcut stop-cardiac.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic şef UPU-SMURD Spital Sf. Spiridon Iaşi: „ Imediat s-a solicitat echipaj cu medic, care au făcut resuscitarea 50 de minute. Din păcate, fără răspuns. Era în autobuzul spre casă”.

Repre zentanţii spitalului spun că, pe timpul nopţii, victima nu s-ar fi plâns că i-ar fi rău.

Moartea fulgeratoare a asistenţei medicale i-a făcut pe cei de la Ordinul Asistenţilor să reamintească efectele dramatice ale sindromului burnout- epuizarea profesională din toate spitalele din ţară.

Liliana Pintilie, Ordinul Asistenţilor Medicali Iaşi: „ Sunt colegi care muncesc foarte mult, sectoare unde activitate e intensă. Noi am tras un semnal de alarmă cu privire la bournout. Pe hârtie arăta bine, dar în realitate ştim cu toţii că lucrurile nu sunt aşa roz.

În primul rând, este stresul. Stresul prelungit poate duce la epuizare, afecţiuni cardiace, neurologice”.

În replică, reprezentanţii spitalului spun că tura de noapte a asistentei nu a fost mai solicitantă ca de obicei şi că nu există deficit de personal. Totuşi, poliţiştii împreună cu inspectorii ITM au început o anchetă, potrivit aceleiasi surse.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic şef UPU-SMURD: „Am înaintat către ITM documentele legale, iar acesta efectuează cercetarea împreună cu poliţia. Acuze medicale nu au fost în cursul turei de noapte. Turele la asistenţii de pe clinici sunt de opt ore, gradul de ocupare la asistenţi medicali este aproape sută la sută, un singur post liber”.

Rezultatele anchetei sunt aşteptate în câteva zile.

sursa: stirileprotv.ro

Miracol pentru fata de 15 ani cu brațele amputate în accidentul din Pașcani! Medicii au reușit să-i replanteze mâinile, după 20 de ore petrecute în sala de operaţie

Citeste si: Tânără de 25 de ani, omorâtă și arsă în butoi! Detaliul care ar putea face lumină în cazul Caracal

Citeste si: Ce cadou a primit Emil Rengle de la colegii din juriul ''Imi place dansul''? Nu i-a venit sa creada!

Citeste si: Cine a fost eliminat in prima gala ''Imi place dansul'' si cine a castigat premiul saptamanal de 1.000 de lei

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies