Elevii încep semestrul al II-lea! În ce scenarii școala poate continua în format online

,
Covid

Elevii încep semestrul al II-lea! În ce scenarii școala poate continua în format online

[Sursa foto: PixaBay]

Astăzi, 17 ianuarie 2022, a început semestrul al II-lea al anului școlar 2021 - 2022. Elevii vor avea 19 săptămâni de școală și vacanță, dintre care 13 vor fi de cursuri.


In articol:

Şcolile ar putea continua în regim online pe fondul infrastructurii, după ce noul ordin comun cu regulile sanitare a exclus această posibilitate lăsată până acum la decizia Consiliului de administrație al instituției de învățământ.

Pentru cei care sunt încă online, regulile se modifică de astăzi, conform declarației ministrului Educației.

În ce cazuri școlile pot continua activitatea în regim online

Covid

În ce cazuri școlile pot continua activitatea în regim online

[Sursa foto: PixaBay]

„La momentul actual, atât timp cât criteriul este stabilit ca 75% grad de ocupare a paturilor pentru pacienții Covid, acest grad nu este atins niciunde în țară, maximul este 38%, nu avem nicio școală, nici o grădiniță din România în care școala să nu poate începe (n.r.: fizic) din cauza motivelor epidemiologice.

Sunt situații în care activitatea este suspendată cu prezență fizică, prin decizii DSP, din cauza îmbolnăvirilor într-o clasă sau într-o grupă. Este suspendată la nivel de clasă sau de grupă. Aceste decizii urmează să fie actualizate de către DSP conform noilor reguli”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„La apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase/grupe de studiu, cursurile cu prezență fizică la nivelul clasei/grupei respective se suspendă pentru o perioadă de 10 zile începând cu ziua următoare confirmării celui de-al treilea caz. Măsura suspendării la nivelul grupei/clasei este dispusă prin decizie a consiliului de administrație al unității de învățământ”, se precizează în ordinul comun.

Citeste si: Ultima oră! Toate școlile trec la predarea online, dacă în județ sunt ocupate 75% din paturi în spitalele Covid

Articolul 31 prevede că „(1) Prin excepție de la dispozițiile art. 3.1, începând cu data de 22 noiembrie 2021, în localitățile în care rata de incidență este sub 3/1.000,

activitățile didactice se pot desfășura cu prezența fizică în unitățile de învățământ preuniversitar, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară, independent de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învățământ.

Citeste si: Decizie fără precedent pentru elevii din România! Ce se va întâmpla cu Evaluarea Națională și Bacalaureatul în 2022, pe fondul pandemiei? Ministrul Educației a dat verdictul

(2) În situația prevăzută la alin. (1), consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar emit decizia privind reluarea cursurilor cu prezență fizică prin raportare la rata de incidență, publicată pe site-ul Ministerului Educației, cu informarea inspectoratelor școlare județene/ISMB.”.

Structura semestrul al II-lea. Când au vacanță elevii

Structura semestrul al II-lea:

  • Luni, 17 ianuarie 2022- joi, 14 aprilie 2022- cursuri
  • Vineri, 15 aprilie 2022- duminică, 1 mai 2022- vacanța de Paște (primăvară)
  • Luni, 2 mai 2022- vineri, 10 iunie 2022- cursuri
  • Sâmbătă, 11 iunie 2022- data din septembrie 2022 la care încep cursurile anului școlar 2022- 2023 -  vacanța de vară

Structura semestrul al II-lea pentru clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a:

  • clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă încheie cursurile la data de 27 mai 2022- cu două săptămâni înaintea celorlalți elevi de liceu;
  • clasa a VIII-a încheie cursurile la data de 3 iunie 2022, cu o săptămână înaintea celorlalți elevi de gimnaziu;
  • clasele din învățământul liceal- filiera tehnologică și învățământul profesional termină cursurile la data de 1 iulie 2022- cu 3 săptămâni după ce toți ceilalți elevi au luat vacanță.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

SPECIAL | Povestea Smarandei Brăescu, femeia fantastică a României

Bursele a sute de mii de elevi din România au fost tăiate peste noapte. Ordinul a fost dat de Ministerul Educației

Începe nebunia - CDC-ul din SUA declară alertă. OMS se reunește de urgență, din cauza virusului variola maimuței

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Mai multe școli din București ar putea să-și închidă porțile în aceste zile. Ministrul Educației a anunțat că: 60% din personal este nevaccinat

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies