Noile condiții pentru închiderea școlilor. Nu mai este luată în calcul rata de vaccinare din instituțiile de învățământ. Ce școli intră în online de luni, 17 ianuarie 2022

,
scoli online 17 ianuarie 2022

Școlile vor funcționa după noi reguli conform unei hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență 

[Sursa foto: unsplash]

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) schimbă regulile în ceea ce privește funcționarea școlilor. Nu va mai fi luată în calcul rata de vaccinare a personalului din instituțiile de învățământ, iar școlile vor trece în online conform unui nou scenariu.


In articol:

O nouă hotărâre a fost adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) în cursul zilei de joi.

Prin această decizie se schimbă scenariul în funcție de care școlile vor trece la predarea în mediul online. În ce condiții vor fi întrerupte cursurile cu prezență fizică din licee și școli? Anunțul făcut de autorități.

Reguli noi în școlile din România. Condițiile care trebuie îndeplinite pentru ca orele să se mute în online de luni, 17 ianuarie 2022

Dacă până acum autoritățile anunțau că școlile trec la predarea online în momentul în care rata de incidență este peste 3 cazuri la 1000 de locuitori, iar rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice era sub 60%, ei bine, în urma hotărârii adoptate de  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), regulile se schimbă. Mai exact, nu va mai fi luată în considerare rata de vaccinare din instituțiile de învățământ, ci se va ține cont de numărul de paturi COVID libere din fiecare județ.

Conform noilor modificări, școlile pot trece în online doar dacă rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital care sunt destinate pacienților COVID-19 este mai mare de 75%.

Acolo unde rata de ocupare a paturilor pentru pacienții infectați cu COVID-19 este mai mică de 75%, cursurile se vor desfășura în continuare cu prezență fizică. Pe scurt, această decizie le va permite reprezentanților din Ministerul Sănătății și Ministerul Educației  să decidă desfășurarea cursurilor în mediul online în funcție de numărul de paturi COVID libere în fiecare județ. 

În plus, autoritățile au introdus o nouă regulă care presupune ca toate cursurile cu prezență fizică să fie suspendate pentru 10 zile în unitățile de învățământ în care există 3 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus într-o clasă sau grupă.

scoli online 17 ianuarie 2022

Școlile se vor închide în funcție de gradul de ocupare a paturilor COVID din spitale

 

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: S-au introdus noi restricții în Franța pentru nevaccinați! Accesul le este interzis în restaurante, trenuri și avioane, chiar dacă au test negativ

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), o nouă hotărâre privind funcționarea instituțiilor de învățământ. Când se închid școlile?

Astfel, prin Hotărârea nr. 3, adoptată pe 13 ianuarie 2022, școlile vor funcționa după un nou scenariu, după cum urmează:

„Se abilitează Ministerul Educației și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr.

5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 cu modificările și completările ulterioare, în sensul prevederii următoarelor scenarii:

a) desfășurarea cursurilor cu prezență fizică la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%;

b) desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este mai mare de 75%;

c) reluarea cursurilor cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 a fost mai mare de 75%, numai după ce aceasta scade sub 70% la nivel județean;

d) instituirea, în sarcina direcțiilor județene de sănătate publică și a municipiului București, a obligației de publicare pe site-ul propriu a ratei de ocupare a paturilor în fiecare săptămână, având ca zi de referință ziua de joi, pe baza datelor existente în platforma „Alerte MS”. La nivelul municipiului București și județului Ilfov, se va publica rata cumulată de ocupare a paturilor pentru cele două unități administrativ-teritoriale.

e) suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru o perioadă de 10 zile la nivelul unităților de învățământ preuniversitar/conexe, la apariția a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal.”, se arată în hotărârea adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), potrivit hotnews.ro.

scoli online 17 ianuarie 2022

Rata de vaccinare a profesorilor nu va mai fi luată în calcul în momentul în care se va decide închiderea școlilor 

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Decizie fără precedent pentru elevii din România! Ce se va întâmpla cu Evaluarea Națională și Bacalaureatul în 2022, pe fondul pandemiei? Ministrul Educației a dat verdictul

 

Citește-ne pe

Citește și:

Se scurtează vacanța de vară a elevilor? Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Îmi doresc o perioadă de cursuri mai lungă”

Diagnosticul sever pus de Ladislau Boloni: 'Azi, din păcate, în fotbalul românesc nu găseşti un jucător talentat'

Veste bună pentru pensionari, îi aşteaptă o nouă majorare. Anunţul făcut de Lia Olguţa Vasilescu

Noi restricții în București. Capitala a intrat în scenariul roșu după ce incidența a ajuns la 3,32 cazuri la mia de locuitori

Calendar Evaluare Națională 2022. Când susțin elevii Evaluarea Națională și care este structura anului școlar 2021-2022

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies