Mai multe școli din București ar putea să-și închidă porțile în aceste zile. Ministrul Educației a anunțat că: 60% din personal este nevaccinat

,
Mai multe școli din Capitală ar putea să-și închidă porțile în aceste zile

Mai multe școli din Capitală ar putea să-și închidă porțile în aceste zile

[Sursa foto: Facebook Sorin Cimpeanu]

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit, marți seara, la un post de televiziune, despre reluarea cursurilor chiar la începutul apariției valului 5 al pandemiei, dar și despre testarea elevilor și personalul nevaccinat din unitățile de învățământ.


In articol:

Sorin Cîmpeanu a precizat că siguranța totală nu există, totuși nu sunt motive pentru închiderea școlilor.

Ministrul Educației: 54 de școli din Capitală se vor închide, nu au 60% personal vaccinat

Ministrul a vorbit și despre școlile care se vor închide în orașele cu incidență de peste 3 la mia de locuitori, unde rata de vaccinare a personalului nu atinge pragul de 60%. Doar în Capitală sunt 54 de școli care ar putea trece în online de săptămâna viitoare. Sorin Cîmpeanu a precizat că testele pentru elevi ar putea ajunge peste o săptămâna, două.

Mai multe școli din Capitală ar putea să-și închidă porțile în aceste zile

Mai multe școli din Capitală ar putea să-și închidă porțile în aceste zile

[Sursa foto: Facebook Sorin Cimpeanu]

”Ar fi fost bine să existe și teste în școli. Vor fi. Dacă nu se clarifică cu lotul 1, cu contestațiile, care de la una s-a ajuns la trei, sigur se va rezolva cu achiziția pentru lotul 2 și vor fi teste în școli. Din fericire, înțeleg că blocată fiind licitația la lotul 1, ne îndreptăm către termenele disponibile pentru licitația lotului 2”, a spus Sorin Cîmpeanu, la un post Tv.

Ministrul a adăugat că în cursul zilei de ieri au fost raportați 456 de elevi vaccinați, ne apropiem vertiginos de pragul de 40%.

”Ieri erau 456 de mii de elevi vaccinați. Ne apropiem de 40%, știut fiind faptul că avem și acea categorie de 12-15 ani în care avem doar 137 de mii de elevi vaccinați, pentru că vaccinarea a fost posibilă mai târziu pentru această categorie de vârstă”, a

adăugat ministrul.

Citeste si: Școlile care de luni vor trece la cursuri online. Ministrul Educației, anunț important pentru toți elevii

Sorin Cîmpeanu: regulile anti-COVID sunt respectate mai mult în interiorul școlilor decât în alte părți

Sorin Cîmpeanu susține că măsurile anti-Covid sunt respectate mai mult în școli decât în alte părți. Nimeni nu poate garanta că elevii nu se pot infecta, însă acest lucru nu poate duce la închiderea unităților școlare.

”Siguranță totală nu există. Apreciez împreună cu Ministerul Sănătății și INSP care au spus că nu există motive pentru închiderea școlilor că, dacă se va ajunge la obligativitatea trecerii în online, trebuie să se facă în funcție de mai mulți parametri, inclusiv presiunea pe spitale”, a explicat ministrul Educației, pentru un post tv.

Ministrul Educației consideră că varianta Omicron poate provoca mai multe îmbolnăviri, însă este de părere că, în general, copiii nu dezvoltă o formă gravă. Unii specialiști spun că seamănă mai mult cu o formă de gripă, a fost explicația ministrului. 

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a făcut noi dezvăluiri în scandalul burselor, după ce i s-a cerut să demisioneze din funcția de ministru:”Unii erau analfabeți funcțional”

 

Citește-ne pe

Citește și:

SPECIAL | Povestea Smarandei Brăescu, femeia fantastică a României

Școlile care de luni vor trece la cursuri online. Ministrul Educației, anunț important pentru toți elevii

Începe nebunia - CDC-ul din SUA declară alertă. OMS se reunește de urgență, din cauza virusului variola maimuței

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Vacanța de primăvară 2022. Când începe și cât durează vacanța de Paște pentru elevii din România

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies