Doliu în lumea teatrului românesc! Marele actor Costel Constantin a murit la vârsta de 81 de ani

Autor: Silvia Cirstea
Actualizat: 22 mai 2024, 14:41

Actorul Costel Constantin a murit la vârsta de 81 de ani 

Sursa: Captură YouTube

Doliu uriaș în lumea teatrului românesc, după ce marele actor Costel Constantin s-a stins din viață. Avea 81 de ani și era cunoscut pentru numeroase roluri!

Este doliu în lumea teatrului românesc! Marele actor Costel Constantin s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani. Artistul nu era cunoscut cu probleme de sănătate, însă cu toate acestea și-a dat ultima suflare în urmă cu puțin timp. Vestea tristă a luat pe toată lumea prin surprindere, iar colegii actorului de breaslă nu își pot reveni din șoc.

Marele actor Costel Constantin a murit la vârsta de 81 de ani

Costel Constantin s-a născut la data de 20 octombrie 1942, la Galați. Încă din copilărie, actorul a fost atras de lumea teatrului, astfel că a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa profesorului Beate Fredanov, în 1964. El a debutat ca actor la Teatrul Național din Iași, unde a activat în perioada 1965-1969 cu rolul călugărului tânăr, din piesa Beckett.

Ulterior, actorul și-a desfășurat activitatea în mare parte la Teatrul Național Caragiale din București, începând cu 1969.

A jucat în numeroase piese, atât în roluri principale, cât și secundare, iar pe tot parcursul carierei sale a dat dovadă de pasiune și dedicare. De-a lungul timpului, acesta a interpretat roluri în piese precum Numele Trandafirului, Nunta lui Krecinski, Crimă pentru pământ, rolul lui Ștefan cel Mare în Apus de soare, Burghezul gentilom, Sinucigașul, Vizita bătrânei doamne și Visul unei nopți de vară.

Pe lângă activitatea impresionantă în teatru, actorul a avut și o filmografie foarte bogată, colaborând cu majoritatea regizorilor români de renume.

Cu toate acestea, actorul a părăsit definitiv scena și lumea aceasta în urmă cu puțin timp. Vestea morții sale a fost confirmată de către colegii actorului de breaslă, care încă sunt în stare de șoc. Se pare că actorul nu era cunoscut cu probleme de sănătate, dar în ciuda acestui fapt și-a dat ultima suflare la vârsta de 81 de ani.

Citește și: Nicio floare proaspătă! Cum arată mormântul Stelei Popescu la 6 ani de moartea actriței. Cine ar trebui să aibă grijă de locul de veci al îndrăgitei actrițe

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Actorul suferea după pierderea soției sale

După aflarea veștii triste, mai mulți prieteni și apropiați ai actorului au făcut declarații. Printre aceștia se numără Ioana Mandache, care este devastată în urma tragediei. Aceasta a mărturisit faptul că ieri a vorbit cu actorul și că era într-o stare bună, însă suferea foarte tare după pierderea soției sale. Se pare că soția îndrăgitului actor a murit în urmă cu doi ani, iar de atunci nimeni nu a mai putut să îi aline durerea din suflet.

„Am vorbit chiar ieri cu el, când i-am urat la mulți ani de Sfântul Constantin și Elena. Eu cred că există marile iubiri, pentru că după moartea soției lui, Mihaela, în urmă cu doi ani, probabil că i-a fost foarte greu și nu a mai rezistat. Singurătatea aceasta, la un moment dat, ucide. Deși avea copii, avea nepoți, îi simțea lipsa, pentru că era o poveste de dragoste extraordinară.”

, a povestit Ioana Mandache, în urmă cu puțin timp, pentru antena3.ro.

De asemenea, Ioana Mandache a confirmat faptul că actorul nu avea probleme de sănătate, ba chiar a precizat că acesta juca în continuare în spectacole. Mai mult decât atât, aceasta a mărturisit că seara trecută a primit un mesaj de la actor cu o icoană în care era ilustrată Maica Domnului și pruncul.

„Cred că sunt șocată mai ales pentru că nu avea probleme de sănătate și juca încă, avea ”Omul care a văzut moartea” la Teatrul Național, unde mergea și juca o dată sau de două ori pe lună. Dar probabil, fiind foarte discret, nu a spus cât de greu îi este. Ieri i-am spus la mulți ani de Sfântul Constantin și Elena, și am avut o conversație de suflet. Și culmea, pe la 22:30, aseară, mi-a trimis un mesaj cu o icoană, cu Maica Domnului și cu pruncul. Am văzut-o dimineață. Deci a trimis probabil prietenilor de suflet...Repet, nu îmi vine să cred! Din păcate ne mor marii artiști și rămânem fără marile valori”, a mai spus Ioana Mandache, conform sursei citate mai sus.