A murit Ian Gelder, cel care l-a jucat pe Kevan Lannister în "Game of Thrones"! Actorul avea 74 de ani când s-a stins din viață

Author: Diana Ghita
Actualizat: 08 mai 2024, 11:34

Ian Gelder a murit în urmă cu câteva zile

Sursa: Instagram bendanielsss; Facebook Winter-Is-Coming.net

Ian Gelder a murit luni, pe data de 6 martie, din cauza unei boli grave, cu care a fost diagnosticat în urmă cu aproximativ șase luni.

Ian Gelder, un actor britanic cunoscut pentru versatilitatea sa și pentru rolul său memorabil din serialul "Game of Thrones", s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani, după o luptă împotriva cancerului la nivelul căilor biliare.

Cum a murit actorul din "Game of Thrones"

Vestea morții bărbatului a fost confirmată de partenerul lui de viață, actorul Ben Daniels, pe platforma Instagram.

Gelder a fost diagnosticat cu această boală nemiloasă în luna decembrie, iar de atunci a luptat cu demnitate și curaj în fața ei.

„Cu o imensă tristețe și cu inima frântă în milioane de bucăți postez aici pentru a anunța decesul celui care mi-a fost soț drag și partener de viață, Ian Gelder. Ian a fost diagnosticat cu cancer al căilor biliare în decembrie, iar ieri a încetat din viață, la ora 13:07”, a

transmis Ben Daniels

Soțul actorului a mărturisit că acesta a fost piatra o "stâncă absolută" pentru el, întrucât i-a oferit sprijin și iubire necondiționată de mai bine de 30 de ani de când formează un cuplu. Același lucru l-a făcut și Ben Daniels pentru el, mai ales după ce s-a îmbolnăvit.

Citește și: Doliu in cinematografie! A murit unul dintre cei mai mari actori

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„Mi-am întrerupt orice activitate profesională pentru a-i fi îngrijitor, dar niciunul dintre noi nu a bănuit că totul se va petrece atât de rapid”, a mai spus bărbatul.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Ben (@bendanielsss)

Ian Gelder a avut o vastă carieră în cinematografie

Pe parcursul carierei sale impresionante, Ian Gelder a adus la viață numeroase personaje memorabile, nu doar în "Game of Thrones", ci și în alte producții de televiziune, precum "Torchwood: Children of Earth", "His Dark Materials" și "Doctor Who". De asemenea, Gelder și-a lăsat amprenta în producții precum "London's Burning", "Poirot", dar și în spectacole de pe West End și de la Teatrul Globe din Londra.

Rolul lui Kevan Lannister, din "Game of Thrones", l-a consacrat pe scena internațională, iar interpretarea sa subtilă și plină de profunzime a adus o nouă dimensiune personajului său.

Cu toate acestea, Gelder a demonstrat că este capabil să se reinventeze și să ofere interpretări remarcabile într-o varietate de genuri și roluri.

Citește și: Legendarul personaj Hodor din "Game of Thrones" a venit in platou la WOWbiz! Actorul Kristian Nairn a vorbit despre momentele mai putin stiute de pe platourile de filmare

„A fost cea mai bună, cea mai spirituală și iubitoare ființă umană. A fost un actor minunat și toți cei care au lucrat cu el au fost impresionați de inima și de lumina lui. Sincer, nu știu ce voi face fără el alături”, a mai scris Ben Daniels.