Documentul care va fi introdus în România începând cu data de 1 iulie. Cine trebuie să îl descarce?

,
Autoritățile au anunțat cine poate folosi certificatul digital european și de unde poate fi descărcat
Autoritățile au anunțat cine poate folosi certificatul digital european și de unde poate fi descărcat[Sursa foto: unsplash]

Autoritățile au anunțat introducerea în România a unui document foarte important și care va facilita călătoriile în interiorul Uniunii Europene. Ce se va întâmpla începând cu data de 1 iulie?


In articol:

Luna iulie va veni cu o schimbare importantă pentru români. Începând cu data de 1 iulie, certificatul digital european pentru COVID-19 va fi disponibil și în România. Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a anunțat ce categorii de persoane îl pot descărca și care este scopul acestui certificat.

Anunț oficial despre certificatul digital european pentru COVID-19. Ce români pot beneficia de acest document?

Autoritățile au menționat că certificatul digital european pentru COVID-19 vine în sprijinul celor care își doresc să călătorească în spațiul european fără griji și fără interdicții. După ce Parlamentul European a aprobat forma finală a certificatului digital european pentru COVID-19, reprezentanții autorităților din România au anunțat că documentul va fi disponibil și pentru români începând cu data de 1 iulie 2021, acesta având o valabilitate de 12 luni. Chiar dacă acest certificat le va permite oamenilor să călătorească în țările membre ale Uniunii Europene mai ușor, autoritățile au menționat că nu va reprezenta o condiție pentru libertatea de circulaţie.

Citeste si: Reguli pe care toți românii trebuie să le respecte, începând de MÂINE. E oficial!

Certificatul digital european pentru COVID-19 va fi introdus de la 1 iulie 2021 în România
Certificatul digital european pentru COVID-19 va fi introdus de la 1 iulie 2021 în România[Sursa foto: unsplash]

Certificatul digital european pentru COVID-19 va fi disponibil atât online, cât și pe suport de hârtie și va avea un cod QR.

Acest document va arăta dacă posesorul lui a fost vaccinat anti-COVID-19, dacă a obținut un rezultatul negativ la testul COVID sau dacă s-a vindecat de noul coronavirus. Practic, acest document poate fi descărcat de toate persoanele care se regăsesc în situațiile de mai sus.

"Certificatul digital european pentru COVID va apărea la 1 iulie şi are rolul de a facilita călătoriile între statele membre la nivel european.

Chiar astăzi a avut loc o şedinţă cu toate instituţiile implicate pentru a finaliza toate detaliile necesare. Statul român va face acest lucru. Va fi un website prin care acest certificat va putea fi descărcat pentru cele trei situaţii (vaccinat, testat sau vindecat- n.r.) începând cu data de 1 iulie. Nu există în momentul de faţă în România posibilitatea folosirii acestui certificat. Oficial, în România, acest certificat digital european pentru COVID-19 va deveni operaţional la 1 iulie.
O să fie un QR code, o să-l avem şi pe telefon şi se vor evita cozile la graniţă."
, a precizat Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Noi reguli pentru turiștii care optează pentru litoralul românesc. Ce trebuie să faci atunci când mergi la plajă

 

Citește-ne pe
Citește și:

Vești bune pentru turiștii care aleg această țară ca destinație. Nu mai trebuie să prezinte un test PCR negativ. Care sunt condițiile

Medicul Virgil Păunescu trage un SEMNAL DE ALARMĂ: Repetarea vaccinului de mai multe ori ar putea crea totuşi probleme

Boala năucitoare de care suferă Florin Cîțu. Cariera lui s-a sfârșit. S-a aflat chiar înainte de alegerile pentru președinția PNL. Iohannis este dezmăgit

Starea de alertă, prelungită în România. Ce se întâmplă începând cu data de 12 iunie? Anunț de ultimă oră din partea Guvernului!

Florin Cîțu, despre revenirea la normaliate în 3 etape. Prima etapă a început marți, 1 iunie. Când vor intra în vigoare următoarele măsuri de relaxare

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies