DOCUMENT Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, 21 ianuarie 2022. Carantină pentru persoanele care vin din aceste țări. România, în zona roșie

,
lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat 21 ianuarie 2022

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată de CNSU pe 21 ianuarie 2022 

[Sursa foto: unsplash]

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat vineri, 21 ianuarie 2022. Iată care sunt condițiile de carantinare și ce țări se află în zona roșie.


In articol:

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost aprobată vineri, 21 ianuarie 2022, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Mai multe state au intrat în zona roșie după creșterea ratei de incidență COVID.

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, 21 ianuarie 2022 și condițiile de carantinare

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat s-a schimbat pe 21 ianuarie 2022 prin adoptarea Hotărârii cu numărul 5, conform informațiilor oficiale venite din partea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU). 

Astfel, țările au fost împărțite din nou pe coduri de culoare, fiind luată în calcul rata de incidență COVID la nivelul fiecărui stat în parte.

Conform informațiilor oficiale, noua listă intră în vigoare începând cu data de 23.01.2022, ora 00:00. 

Persoanele care vin din zona verde sau galbenă nu sunt nevoite să stea în carantină dacă au schema completă de vaccinare, dacă au trecut prin boală în ultimele 180 de zile sau dacă prezintă rezultatul negativ al unui test PCR, efectuat cu 72 de ore înainte. Pentru cei care ajung în România din țările aflate în zona roșie, carantina este obligatorie dacă nu au schema completă de vaccinare împotriva noului coronavirus sau dovada trecerii prin boală.

Persoanele care nu stau mai mult de 3 zile în România sunt sctutite de carantină dacă prezintă un test PCR negativ, la fel și copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 16 ani.

Citeste si: 21 ianuarie 2022, bilanț coronavirus România. Vineri, numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut din nou

Iată care este lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat:

 

Citeste si: Marea Britanie renunță la toate restricțiile. Urmează și România? Raed Arafat a făcut anunțul

 

Citește-ne pe

Citește și:

Fostă consilieră a lui Trump: Putin are un miros ciudat şi nu mănâncă la evenimente

Bill Gates anunță noua pandemie globală. Cofondatorul Microsoft a transmis un mesaj dur guvernelor lumii

Variola maimuței: OMS avertizează autoritățile să ia 'măsuri intensive de sănătate publică'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Albert Bourla, şeful Pfizer, susţine că în curând ne vom întoarce la normalitate: "Suntem bine poziționați pentru a atinge acest obiectiv"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies