Bill Gates anunță noua pandemie globală. Cofondatorul Microsoft a transmis un mesaj dur guvernelor lumii

Author: Diana Tilă
Actualizat: 19 oct 2022, 07:00

Miliardarul Bill Gates spune că oricând poate izbucni o nouă pandemie mult mai agresivă decât cea de coronavirus. 

Bill Gates susține că lumea ar putea avea de-a face cu un agent patogen cu o rată mult mai mare de decese sau forme grave. Astfel, omul de afaceri face apel la guverne să contribuie cu miliarde de dolari pentru a fi pregătite pentru următoarea epidemie globală, care va veni cu siguranță.

Citeste si: Soțul Adelei, polițista care s-a împuscat în cap în toaleta unei gări, acuzat că își face imagine de pe urma soției decedate! Ce a publicat el pe contul de TikTok după tragedie

Citeste si: Bill Gates face anunțul anului! Cofondatorul Microsoft a spus ce se va întâmpla cu pandemia de coronavirus în 2022

Bill Gates anunță noua pandemie globală

Miliardarul recunoaște că variantele Delta și Omicron sunt cele mai transmisibile virusuri văzute vreodată, însă avertizează că lumea ar putea avea de-a face cu un virus nou, cu o rată mult mai mare de decese sau forme grave, potrivit Mediafax.

”Când vorbim despre cheltuirea a miliarde de dolari pentru a salva trilioane în daune economice și zeci de milioane de vieți, este o poliță de asigurare destul de bună”, susține Gates.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Simptome Omicron. Cât timp durează manifestările neplăcute și cât timp este contagioasă o persoană confirmată pozitiv cu Omicron

Cofondatorul Microsoft este de părere, de asemenea, că mare parte din inovațiile pentru pregătirea unei viitoare pandemii ar putea fi utile în abordarea problemelor de sănătate existente la nivel mondial, precum crearea unui vaccin pentru HIV și a unor vaccinuri mai bune pentru tuberculoză și malarie.

Mai mult, miliardarul consideră că cei doi mari dezvoltatori ai dezvoltării vaccinurilor în timpul pandemiei COVID-19, CEPI (Coaliția pentru inovațiile de pregătire epidemică) și guvernul SUA, au fost ”curajoși” să pună bani în pericol pentru a crea portofolii largi de vaccinuri potențiale.

”Banii riscați au fost cei care au determinat desfășurarea evenimentelor. Așadar, a existat un beneficiu global uriaș. Acum suntem cu toții mult mai inteligenți”, a mai spus Gates.

Bill Gates susține că lumea are nevoie de o cercetare globală, în valoare de miliarde de dolari, pentru a se pregăti mai bine pentru următoarea pandemie, relatează The Guardian.

Profesorul Cherry Gagandeep Kang, membru al consiliului CEPI și virolog la Colegiul Christian Medical, din Vellore, India, a avertizat că ar trebui să ne așteptăm ca țările să-și pună interesul național pe primul loc.