Marea Britanie renunță la toate restricțiile. Urmează și România? Raed Arafat a făcut anunțul

,
Marea Britanie renunță la toate restricțiile Covid. Urmează și România? Raed Arafat a făcut anunțul

Marea Britanie renunță la toate restricțiile Covid. Urmează și România? Raed Arafat a făcut anunțul

[Sursa foto: Facebook Raed Arafat]

Marea Britanie a anunțat că renunță la toate restricțiile implementate pe perioada pandemiei, însă, în România nici nu se pune problema ridicării măsurilor, mai ales după ce s-a înregistrat un record absolut al infectărilor cu Covid-19.


In articol:

Marea Britanie va renunța la toate măsurile impuse pentru a stopa pandemia de coronavirus. Însă, nu putem spune că același lucru se va întâmpla și în România, atât secretarul de stat Raed Arafat, cât și președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, au explicat că între țara noastră și Marea Britanie este o mare diferență. 

Marea Britanie renunță la toate restricțiile Covid. Urmează și România?

În cadrul unei conferințe de presă, Raed Arafat și Valeriu Gheorghiță au explicat că între România și Marea Britanie există o mare diferență: englezii au o populație vulnerabilă vaccinată în proporție de peste 90%, în timp ce românii au 85% din populația vulnerabilă nevaccinată, potrivit stirileprotv.ro.

Marea Britanie renunță la toate restricțiile Covid. Urmează și România? Raed Arafat a făcut anunțul

Marea Britanie renunță la toate restricțiile Covid. Urmează și România? Raed Arafat a făcut anunțul

[Sursa foto: Facebook Raed Arafat]

Potrivit stirileprotv.ro, cei doi oficiali au fost întrebați dacă restricțiile din România vor fi ridicate așa cum se întâmplă în alte țări europene, în condițiile în care se discută de o formă mai ușoară a coronavirus.

”Putem vorbi, dar nu la acest moment. La acest moment rămânem foarte precauți, foarte atenți, monitorizăm. Nu credem că am ajuns la vârf, să știm care este impactul, deci la acest moment nu. Țările care au trecut la aceste măsuri au avut deja un vârf care a fost de sute de mii de cazuri, au început să scadă, deci este altă fază a lor. Așteptăm să vedem cum evoluează mai departe. Nimeni nu poate să fie 100% sigur, dar cert, nu se pune problema ridicării măsurilor, care oricum în România sunt mai permisive decât în unele țări care au avut și lokdown-uri și închideri totale și așa mai departe.

”,  a precizat Raed Arafat.

Citeste si: Percheziţii DNA la Primăria Capitalei. Nicuşor Dan susține că nu cunoaște motivul

Marea Britanie renunță la toate restricțiile Covid. Urmează și România? Raed Arafat a făcut anunțul

Valeriu Gheorghita, despre ridicarea restrictiilor

[Sursa foto: Facebook Valeriu Gheorghita]

”Probabil că vă referiți la Marea Britanie, care anunță din 27 ianuarie ridicarea tuturor restricțiilor, dar aș vrea să facem o caracterizare. Marea Britanie are la populația vulnerabilă peste 90, chiar 95% rata de vaccinare. Au în momentul de față o rată de administrare a dozei de booster de peste 60%, așa încât Covid-19 prin varianta Omicron a devenit în Marea Britanie, într-adevăr, o infecție virală ușoară, fără impact asupra sănătății individuale, dar și la nivelul sănătății colective. Și atunci, din acest punct de vedere, da, se poate justifica o astfel de măsură, dar de la un anumit moment în colo se va vedea că fiecare țară va adopta măsurile care se potrivesc situației epidemiologice, care nu mai este neapărat caracterizată de numărul foarte mare de cazuri, ci realmente de impactul pe care infecția îl are la nivelul comunității. Nu cred că este situația României, cu 75% populație nevaccinată la peste 80 de ani. Riscul ar fi mult prea mare și nu cred că cineva poate să-și asume un asemenea impact în ceea ce privește spitalizarea și decesele.”,  a adăugat și Valeriu Gheorghiță.

Citeste si: Arafat, despre valul 5 al pandemiei: "Nu se discută la acest moment despre restricţii suplimentare"

 

Citește-ne pe

Citește și:

Decizia Poliţiei în cazul miliardarului prins cu 400 de kilometri pe oră pe o autostradă din Germania. „Nimeni n-a fost în pericol” VIDEO

Arafat, despre valul 5 al pandemiei: "Nu se discută la acest moment despre restricţii suplimentare"

Scandalul Eurovision continuă - Anchetă în Republica Moldova pentru a elucida de ce juriul său a acordat un punctaj 'suspect de mic' României

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Care era, de fapt, misiunea polițistului care a ucis-o pe Raisa. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus totul!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies