Directoarea din Turda, care a angajat un interlop ca profesor de matematică, și-a pierdut funcția. Ceilalți profesori intraseră în grevă

Author: Andreea Buinoschi

Directoarea din Turda, care a angajat un interlop ca profesor de matematică, și-a pierdut funcția. Ceilalți profesori intraseră în grevă

Sursa: stiri de cluj

Codruța Andreica a fost demisă din funcția de directoare a Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Turda, după ce s-a aflat că profesorul de matematică ce preda acolo este un interlop.

Directoarea Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Turda a fost demisă din funcția pe care o avea,

după ce, în fața elevilor, a ajuns, ca profesor de matematică, un fost interlop.

Directoarea din Turda a fost demisă din funcție

Codruța Andreica a fost demisă din funcția de directoare a Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Turda de către Inspectoratul școlar Cluj. Numele colegiului a apărut, în urmă cu ceva timp, în mijlocul unui scandal.

„Propunerea de demitere a directorului Colegiului

Național Mihai Viteazul Turda a fost votată în unanimitate de către membrii Consiliului de Administrație al I.Ș.J. Cluj”,
a transmis ISJ Cluj, conform edupedu.ro.

Cu toate acestea, inspectoratul nu a precizat care ar fi motivele care au stat în spatele acestei decizii și s-a menționat doar faptul că „singura modalitate de a pune capăt acestei situații este eliberarea din funcție a directorului unității, în baza prerogativelor Consiliului de Administrație al

I.Ș.J. Cluj”. 

Citește și: ''Cum e posibil să fii sora unui criminal?'' Ileana Sterp a răbufnit după ce fratele ei, Culiță, a fost acuzat ca a omorât un om

Antecedentele profesorului de matematică

Profesorii colegiului au intrat în grevă, iar părinții și elevii și-au exprimat și ei nemulțumirile în legătură cu cele întâmplate.

Bărbatul a fost condamnat la închisoare, având mai multe probleme cu caracter penal.

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

Conform stiridecluj.ro, Ovidiu Vancea este cunoscut sub numele de „Balibacea”, iar trecutul său tumultos este cunoscut chiar și de către părinții elevilor în fața cărora acesta a ajuns.

În anul 2012, bărbatul a fost reținut, împreună cu alte patru persoane, aceștia fiind acuzați că au înșelat mai multe depozite de materiale de construcții.

Mai mult decât atât, „Balibacea” chiar a fost considerat a fi unul dintre cei mai de temut infractori din Cluj și a fost judecat, în anul 2003, la Curtea de Apel Iași, pentru că ar fi cerut ca un lider al lumii interlope din Turda să fie ucis.

După nouă ani, acesta a fost condamnat la închisoare cu executare, dar a atacat sentința. Cu toate acestea, în anul 2015, Curtea de Apel Cluj a decis ca pedeapsa să ajungă la 10 ani, deși a declarat că urmează să fie tată de gemeni.

Exercițiile fizice pentru a prelungi viața, pentru orice vârstă!

Citește și: Ce a făcut șoferul vinovat de accidentul din Pasajul Unirii de ieri, după ce a provocat daune și a blocat circulația. Daniel Băluță: „Îi vom face o plângere penală!”

Instanța și-a motivat decizia, spunând că acesta este vinovat „pentru comiterea infracţiunii de instigare la înşelăciune care a produs consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, prin înlăturarea circumstanţelor atenuante prevăzute de articolul 74 alineat 2 Cod penal, articolul 76 alineat 1 litera a, alineat 2 Cod penal”.

În total, în urma acuzației de tentativă de omor, „Balibacea” a stat în spatele gratiilor 22 de ani.