Dimineața cu noi, 5 aprilie 2022. Cum ne dăm seama dacă vederea copiilor este afectată de statul în fața ecranelelor? Iată explicațiile medicului oftalmolog Ovidiu Coravu

,

Telespectatorii au putut afla astăzi la Dimineața cu noi, cum își dau seama dacă un copil are anumite probleme de vedere generate de statul în fața calculatorului.


In articol:

Statul în casă, școala online și lipsa activităților în aer liber iau afectat pe cei mici din foarte multe puncte de vedere, atât fizic, cât și emoțional. Specialiștii spun că anumite probleme de vedere au fost asociate cu această perioada de sedentarism, nefastă pentru noi toți, doi ani și ceva de pandemie în care a trebuit să stăm foarte mult timp cu ochii în laptop și să stăm închiși în case.

Iată cum ne dăm seama dacă un copil sau adolescent are anumite probleme de vedere, de la un medic otalmolog, la Dimineata cu noi.

Dimineața cu noi, 5 aprilie 2022. Cum ne dăm seama dacă vederea copiilor este afectată de statul în față ecranelelor?

În cei aproape trei ani de pandemie, copiii au fost nevoit să învețe mai mult online, stand în multe ore în față calculatoarelor, ceea ce a dus la dobândirea unor afecțiuni la nivelul ochilor.
Astăzi, la Dimineața cu noi, reportera Antonia Ștefănescu a ajuns în cabinetul medicului specialist oftalmolog Ovidiu Coravu, pentru a află cum își pot da seama părinții atunci când copiii lor au afecțiuni ale ochilor.

Citeste si: Sfatul specialistului la “Dimineața cu noi”: cum stăm corect la birou! Postura greșită poate duce la dureri de spate! Sfaturi utile de la Viorel Dincă, terapeut postural!

dimineata cu noi

Medicul oftalmolog Ovidiu Coravu a explicat cum isi pot da seama parintii ca un copil are probleme cu vederea

[Sursa foto: Captură KANAL D]

"În primul și primul rând ține de vârstă! Copiii până la o anumită vârstă au tendința de a aruncă ochii în toate direcțiile! Ne dăm seama, când vorbim acum de copiii școlari, cei care au stat mult în față calculatoarelor și le-au folosit pe o perioada foarte lungă de timp! Li se înroșesc ochii, îi ustură, îi mănâncă! Se freacă la ochi! Încep să strângă din ei și atunci ne dăm seama că există o problema! De obicei acea problema e una refractiva!

Există termenul de smart using, americanii spun că e foarte bine, că la fiecare 20 de minute să luăm o pauză de 20 de secunde să ne uităm într-o distanță mai mare de 20 de picioare! Este un lucru foarte bun, pentru că în momentul în care noi ne uităm în calculatoare, în telefoane, în cărți, pentru că nu numai folosirea calculatoarelor și a telefoanelor dăunează vederii ci și statul foarte mult cu ochii în apropiere indiferent ce facem! Este foarte bine să decongestionam un pic senzația aceea, pentru că ochiul că să

poată să stea în apropiere stă în tensiune!", a subliniat medicul oftalmolog Ovidiu Coravu.

Citeste si: Sfatul specialistului la Dimineața cu noi, 4 aprilie 2022: cum se tratează dermatita atopică? Iată care sunt principalele cauze și metode de tratament pentru această afecțiune a pielii!

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum a fost descoperită balada „Mioriţa”. Exilul poetului Alecu Russo şi dedesubturile întregii poveşti

Focaccia mediteraneană, clasică umplută și gurmand. Rețeta Patriziei Paglieri la Dimineața cu noi, 5 aprilie 2022. "E o rețetă de la bunica mea" Iată modul de...

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de vânt puternic și averse - Sunt vizate 9 județe

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Sfatul specialistului la Dimineața cu noi, 4 aprilie 2022: cum se tratează dermatita atopică? Iată care sunt principalele cauze și metode de tratament pentru această afecțiune a...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies