Decizie radicală luată de conducerea Metrorex. Măsura se aplică începând cu data de 2 aprilie

,
Magazinele din stațiile de metrou ar urma să se închidă începând cu data de 2 aprilie
Magazinele din stațiile de metrou ar urma să se închidă începând cu data de 2 aprilie[Sursa foto: Instagram]

Metrorex a luat o hotărâre importantă cu privire la funcționarea spațiilor comerciale din subteran. Ce au anunțat reprezentanții companiei?


In articol:

Conducerea Metrorex a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că nu va mai fi permisă funcționarea spațiilor comerciale care activează în rețeaua de metrou. Astfel, toate magazinele din subteran vor dispărea până la data de 2 aprilie 2021.

Motivul pentru care nu vor mai exista spații comerciale în stațiile de la metrou

Metrorex a luat o decizie radicală cu privire la spațiile comerciale existente în stațiile de metrou. Magazinele vor dispărea până pe 2 aprilie 2021. Reprezentanții Metrorex au anunțat că măsura a fost impusă în urma unor analize efectuate de specialiști și care au arătat că aceste spații afectează exigențele de securitate la incendiu și pot reprezenta un impediment în ceea ce privește evacuarea persoanelor în caz de urgență.

„Metrorex informeaza ca in urma analizelor efectuate pe teren s-a constatat ca spatiile comerciale care activeaza in reteaua de metrou pun in pericol siguranta transportului subteran, cu afectarea directa a exigentelor de securitate la incendiu si evacuarea persoanelor in caz de urgenta.
In acest context, tinand seama si de expirarea contractului incheiat cu firma care administreaza spatiile comerciale, a notificarilor transmise anterior prin care Metrorex a solicitat in repetate randuri dezafectarea acestor spatii, dar si ca urmare a Raportului de control intocmit de Metrorex cu privire la luarea masurilor ce se impun in concordanta cu respectarea Normativului pentru proiectarea Constructiilor

si Instalatiilor Specifice de Metrou privind prevenirea si stingerea incendiilor, Metrorex a notificat firma care administreaza spatiile comerciale ca, in regim de urgenta, sa fie eliberate si predate catre administratorul retelei de transport subteran toate spatiile comerciale amplasate in incinta statiilor de metrou pana la data de 02.04.2021.
Continuarea activitatii spatiilor comerciale amplasate in calea de evacuare din incinta metroului pericliteaza securitatea persoanelor in caz de urgenta, precum si evacuarea rapida si sigura a acestora.
Mai mult, acestea creeaza un mediu nefavorabil pentru publicul calator prin aglomerarea marfurilor in afara spatiului comercial, supraaglomerarea cu marfuri combustibile, bauturi alcoolice si comercializarea produselor de patiserie.

Precizam ca Metrorex nu va ezita sa ia toate masurile ce se impun pentru a reda publicului calator conditii de transport civilizate, in siguranta si in conformitate cu standardele europene.”, a anunțat conducerea Metrorex prin intermediul unui comunicat de presă. 

Citeste si: A doua staţie de metrou la suprafaţă din Bucureşti! Cum va arăta VIDEO

Angajații Metrorex au organizat un protest și au blocat circulația metrourilor
Angajații Metrorex au organizat un protest și au blocat circulația metrourilor [Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea]

Așa cum era de așteptat,

decizia Metrorex a stârnit un val de revoltă. Ulterior, angajații Metrorex au intrat în grevă, lucru care a afectat o mulțime de persoane care obișnuiesc să se deplaseze către locul de muncă folosind metroul. Cei care au ales metroul ca mijloc de transport în comun au avut o surpriză neplăcută în această dimineață, având în vedere că începând cu ora 5 dimineața, accesul călătorilor în stațiile de metrou nu a mai fost permis.

Citeste si: Metroul Drumul Taberei- de ce nu a vrut Ceausescu sa-l construiasca? Dezvaluiri inimaginabile

 

Citește-ne pe

Citește și:

Situație dramatică în Capitală! O fetiță de 13 ani a fost lovită de metrou la stația Unirii. Ce s-a întâmplat cu copila?

Next level în industria pompelor funebre - înmormântarea eco: Sicrie din ciuperci

ŞOC! Iată planul ascuns al lui Vladimir Putin cu Ucraina! Motivul real pentru care Armata rusă va intra în forţă în ţara vecină cu noi

Cine sunt angajatii care au salariu de 10.000 de lei pe luna, in Romania! Ministrul Transporturilor, primele declaratii

Se LIMITEAZA accesul in statiile de metrou? Anunt de ultima ora pentru toti bucurestenii!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies