GREAVA la metrou! Protest spontan. Calatorii asteapta disperati in fata gurilor de metrou

,
Greva la metrou
Protest spontan la metrou[Sursa foto: Inquam/ Octav Ganea]

Circulatia metrourilor a fost suspendata, iar calatorii care s-au trezit sa plece la 5 dimineata la munca cu metroul s-au lovit de portile usile inchise. Multi dintre calatori inca mai asteapta ca gurile de metrou sa fie redeschise, iar circulatia cu mijloacele de transport in comnu este deja ingreunata.


In articol:

Partea proasta este ca nimeni nu stie cand va fi reluata circulatia spre disperarea celor care vor sa ajunga la munca, iar singurul lor mijloc de transport era metroul.

Circulatia trenurilor de metrou a fost intrerupta din cauza unei greve spontane a unor reprezentanti ai sindicatului USLM in statia Piata Unirii.

Protest la metrou. Calatorii disperati ca nu au cu ce ajunge la munca

Citeste si: Cum se va desfășura Slujba în noaptea pe Paști! Ce măsuri trebuie să respecte românii. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de Patriarhul României

Mai multe imagini deja publicate in mediul online arata cum protestatarii au coborat in tunel, pe calea de rulare impiedicand pornirea trenurilor. “Aşa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acţiune sindicală, în timpul căreia reprezentanţii USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex. Deşi sindicaliştii au lăsat de înţeles că ar avea o listă de cereri, invitaţiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopţii”, spun reprezentantii Metrorex intr-un comunicat.

Sindicatul Metrorex, protest spontan
Greva la metrou de la ora 5 dimineata[Sursa foto: Inquam/ Octav Ganea]

“Pe această cale dorim să adresăm scuze bucureştenilor şi îi rugăm să înţeleagă că, deşi considerăm acţiunea sindicală nejustificată, nu putem risca viaţa unor oameni.

De asemenea asigurăm locuitorii Capitalei că întreprindem toate acţiunile legale la dispoziţia noastră pentru a reporni activitatea metroului în siguranţă”, au mai spus reprezentantii Metrorex.

De unde a pornit conflictul dintre sindicalisti si conducerea Metrorex

Citeste si: Noi restricții în România! Circulația interzistă după ora 18:00. În ce zonă se impune această măsură

Astfel, incepand cu ora 5 dimineata, accesul calatorilor in statiile de metrou nu este permis, iar protestul este unul spontan si nelegal.Conflictul

dintre administratie si sindicatul Metrorex a izbucnit in momentul in care conducerea a informat faptul ca vor fi evacuate spatiile comerciale din statii pentru ca “pun în pericol siguranța transportului subteran, cu afectarea directă a exigențelor de securitate la incendiu și evacuarea persoanelor în caz de urgență.”

Aceste spatii sunt subinchiriate de sindicatul Metrorex condus de Ion Radoi care a contestat decizia si a spus ca se va lupta in instanta pentru a obtine anularea deciziei. 

Mijloace de transport in comun aglomerate din cauza grevei la metrou
Greva la metrou[Sursa foto: Inquam/ Octav Ganea]

 

Citește-ne pe
Citește și:

BREAKING NEWS - A murit Cornelia Catanga! Care este cauza mortii marii artiste

Focare de COVID-19 într-un spital județean în secțiile de cardiologie și neurologie

Clasament Survivor România 2021, cu cele 4 noi concurente incluse. Cine a ajuns pe locul 1 și pe ce poziție a coborât Jador

Cum se va desfășura Slujba în noaptea pe Paști! Ce măsuri trebuie să respecte românii. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de Patriarhul României

Anunț de ultim moment pentru toți românii! Noi restricții la nivel național. Magazinele se închid la ora 18:00

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies