Cutremur în România, marți - Seismul s-a resimțit în mai multe orașe - Ce magnitudine a avut

,
cutremur in romania

Cutremur în România

Un cutremur s-a produs marți, în zona România, a transmis Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).


In articol:

Un cutremur s-a produs marți, în zona seismică Vrancea,  județul Covsna, informează Institutul Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc marți, în ziua de 09 August 2022, la ora 01:01:20 (ora locală a României), în ZONA SEISMICA VRANCEA, COVASNA.

Cutremurul a înregistrat cu magnitudinea ml 2.3 și s-a produs la adâncimea de 110km.

Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 58km E de Brasov, 94km N de Ploiesti, 99km SV de Bacau, 138km V de Galati, 140km NV de Braila, 149km N de Bucuresti, 154km NE de Pitesti, 170km E de Sibiu, 183km SV de Iasi, 214km N de Ruse.

Un alt cutremur a avut loc luni, în România

Un  cutremur a avut loc  luni, în România, informează Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul s-a produs luni dimineață, în ziua de 08 August 2022, la ora 07:01:54 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU.

Cutremurul a înregistrat magnitudinea de ml 2.9 și a avut loc la adâncimea de 129km.

Acesta s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 71km E de Brasov, 73km NE de Ploiesti, 119km V de Braila, 121km V de Galati, 121km S de Bacau, 124km N de Bucuresti, 148km NE de Pitesti, 186km E de Sibiu, 188km N de Ruse, 202km SV de Iasi.

Încă un cutremur s-a înregistrat duminică, în România, anunță Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului. 

Seismul s-a produs duminică seară, în ziua de 07 August 2022 la ora 19:50:22 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA.

Cutremurul a înregistrat magnitudinea ml 3.5 și a avut loc la adâncimea de 84km.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 83km S de Bacau, 88km E de Brasov, 112km NE de Ploiesti, 112km NV de Galati, 117km NV de Braila, 162km N de Bucuresti, 163km SV de Iasi, 181km NE de Pitesti, 199km E de Sibiu, 210km SV de Chisinau.

Citeste si: Cutremur în România, luni- Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit seismul

Cutremure frecvente în România

România are un risc seismic major în privința   cutremurelor între 6- 7 grade   pe scara Richter.

Dintre aceste arii epicentrale, zona seismică Vrancea este cea mai importantă, prin energia cutremurelor produse, extinderea ariei lor de macroseismicitate și caracterul persistent și concentrat al epicentrelor.

Seismicitatea din România este grupată în mai multe zone epicentrale: Vrancea, Făgăraș- Câmpulung, Banat, Crișana, Maramureș și Dobrogea de Sud.

Citeste si: Cutremur puternic, joi dimineață- Ce magnitudine a avut și unde s-a produs

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cutremur în România, luni - Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit seismul

S-au numărat toate voturile - Rezultatele referendumului din Zaporojie, anunțate de ruși

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Cutremur, vineri dimineață, în România - Seismul s-a resimțit în mai multe orașe din țară

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies