Cutremur în România, luni - Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit seismul

,
cutremur

Cutremur în România

Un cutremur s-a înregistrat luni, în România, anunță Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.


In articol:

Un cutremur a avut loc luni, în România, informează Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul s-a produs luni dimineață, în ziua de 08 August 2022, la ora 07:01:54 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU.

Cutremurul a înregistrat magnitudinea de ml 2.9 și a avut loc la adâncimea de 129km.

Acesta s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 71km E de Brasov, 73km NE de Ploiesti, 119km V de Braila, 121km V de Galati, 121km S de Bacau, 124km N de Bucuresti, 148km NE de Pitesti, 186km E de Sibiu, 188km N de Ruse, 202km SV de Iasi.

Citeste si: Cutremur, vineri dimineață, în România- Seismul s-a resimțit în mai multe orașe din țară

Un alt cutremur a avut loc dumincă, în România

Încă un cutremur s-a înregistrat duminică, în România, anunță Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului. 

Seismul s-a produs duminică seară, în ziua de 07 August 2022 la ora 19:50:22 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA.

Cutremurul a înregistrat magnitudinea ml 3.5 și a avut loc la adâncimea de 84km.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 83km S de Bacau, 88km E de Brasov, 112km NE de Ploiesti, 112km NV de Galati, 117km NV de Braila, 162km N de Bucuresti, 163km SV de Iasi, 181km NE de Pitesti, 199km E de Sibiu, 210km SV de Chisinau.

Cutremure frecvente în România

România are un risc seismic major în privința  cutremurelor între 6- 7 grade  pe scara Richter.

Dintre aceste arii epicentrale, zona seismică Vrancea este cea mai importantă, prin energia cutremurelor produse, extinderea ariei lor de macroseismicitate și caracterul persistent și concentrat al epicentrelor.

Seismicitatea din România este grupată în mai multe zone epicentrale: Vrancea, Făgăraș- Câmpulung, Banat, Crișana, Maramureș și Dobrogea de Sud.

Seismicitatea din România este grupată în mai multe zone epicentrale: Vrancea, Făgăraș- Câmpulung, Banat, Crișana, Maramureș și Dobrogea de Sud.

Alte zone epicentrale de importanță locală pot fi găsite în Transilvania, Galați, în zona Jibou și râul Târnava, în partea de nord și de vest a Olteniei, în nordul Moldovei și în Câmpia Română.

Activitatea seismică cea mai puternică din România se concentreză în zona Vrancea, la adâncimi intermediare de 60-200 km, într-o placă subdusă veche, aproape verticală.

Citeste si: Cutremur puternic, joi dimineață- Ce magnitudine a avut și unde s-a produs

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cutremur puternic, joi dimineață - Ce magnitudine a avut și unde s-a produs

Anunțul premierului Nicolae Ciucă: Două vești bune pentru întreprinderile autohtone

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Cutremure în lanț, marți dimineață, în România - Seismele s-au resimțit în mai multe orașe - Ce magnitudine au avut

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies