Un salvamar a murit în Eforie Nord, în timp ce încerca să salveze un turist - Este steag roșu, după ce 3 oameni și-au pierdut viața într-o zi

,
Sorin Georgian Olariu

Sorin Georgian Olariu, salvamarul care s-a înecat luni în Eforie Nord

Un salvamar a murit astăzi în Eforie Nord, în timp ce încerca să salveze un turist. Steagul roșu a fost arborat pe litoral.

Doi bărbați din Ialomița și Dâmbovița s-au înecat în mare luni în stațiunea Eforie Nord, unul dintre ei fiind chiar salvamar.

Potrivit ISU Constanța, cele 2 persoane au fost scoase la mal din mare de către salvamari, în stațiunea Eforie Nord. La fața locului au intervenit echipaje ale SMURD și SAJ Constanța.

În cursul dimineții de luni, un alt tânăr, din Iași, s-a înecat în zona stațiunii Saturn.

Citeste si: Ce semnificație au steagurile salvamarilor și de ce e important să ții cont de ele

Cine este salvamarul care și-au pierdut viața încercând să salveze alta

Sorin Georgian Olariu era din Târgovişte (Dâmboviţa) şi avea doar 48 de ani. De ani de zile, verile obişnuia să vină la mare pentru a lucra ca salvamar.

În cursul zilei de luni, acesta a mers pe plajă și și-a început programul de muncă. În timp ce supraveghea turiștii, Sorin a observat că un tânăr a intrat în mare, ignorând steagul roșu arborat, și a fost luat de curenți.

Salvamarul a sărit să îl salveze, dar nu a reușit.

Valurile mari și puternice i-au luat viața, într-o fracțiune de secundă.

Tânărul și salvamarul de 48 de ani au fost aduși la mal, iar medicii au început imediat manevrele de resuscitare. Din păcate, însă, nu s-a mai putut face nimic pentru niciunul dintre ei.

Steagul roșu a fost arborat luni pe litoral

Steagul roșu a fost arborat luni pe litoral, din cauza pericolului de înec, ca urmare a vântului care bate cu putere și formează valuri și curenți periculoși.

Steagul roşu arborat pe litoral înseamnă că turiştilor le este interzis scăldatul. Din păcate, oamenii nu dau importanţă avertizărilor și își riscă viață.

"Când este arborat steagul roşu, lumea nu are voie deloc în apă. Este interzis pentru că sunt curenţi puternici, valuri mari, sau poate chiar invazii de meduze. Steagul galben ne arată că marea este mai liniştită, dar intrarea în apă este recomandată doar celor ce ştiu foarte bine să înoate. Turiştii nu prea ascultă de sfaturi, alţii nu ştiu de aceste reguli. Mergem la ei, le explicăm şi încercăm să-i convingem. Am avut cazuri multe, mergem după ei în larg, nu au nici o treabă. În general, oamenii în vârstă se aventurează la apă adâncă", a declarat, pentru "Replica", Vlad, un salvamar din Mamaia.

Citeste si: Tragedie în Mamaia! Un băiat de 18 ani a murit sub privirile fratelui său- Detalii cutremurătoare

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cine este tânărul care s-a înecat în apele Nistrului, cu o zi înainte să împlinească 25 de ani - Tragedie fără margini

Peste jumătate dintre maşinile rulate importate au fost avariate, iar 20% au kilometrajul modificat

Cine este tânărul care s-a înecat în apele Nistrului, cu o zi înainte să împlinească 25 de ani - Tragedie fără margini

Tragedie în Mamaia! Un băiat de 18 ani a murit sub privirile fratelui său - Detalii cutremurătoare

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies