Ce semnificație au steagurile salvamarilor și de ce e important să ții cont de ele

,
semnificatie steaguri salvamari

Semnificația steagurilor ne pot salva viața

[Sursa foto: unsplush]

Litoralul românesc e plin de turiști ce vor să aibă parte de puțină distracție și adrenalină, iar adesea aceștia trec peste ce spun salvamarii sau steagurile arborate în punctele de salvamar.


In articol:

O secundă de neatenție, un val prea puternic sau care te ia pe nepregătite și viața se poate termina și asta pentru că am ignorant steagurile salvamarilor. Iată ce semnificație au steagurile salvamarilor și cum puteți să vă distrați în siguranță.

Citeste si: Pericol de îmbolnăvire! Sute de restaurante, baruri și fast-food-uri, închise de pe litoralul românesc

De ce e important să ții cont de culorile steagurilor arborate pe plajă

semnificatie steaguri salvamari

Importanța steagurilor arborate la malul mării

[Sursa foto: unsplush]

Odată cu începerea sezonului estival, autoritățiile din Constanța trebuie să se pregătească cu peste 100 de salvamari pentru a supraveghea plajele. Doar anul trecut 16 persoane ce nu au ținut cont de culorile steagului sau de avertizările salvamarilor ș i-au pierdut viața. 81 de persoane au avut nevoie de intervenții ale unui echipaj SMURD, iar în urma intervenției 65 de persoane au fost salvate.

Citeste si: Momentul în care o mașină s-a rupt în două după un cumplit accident pe Autostrada Soarelui- A intervenit elicopterul SMURD

Steagurile arborate pe plajă au scopul de a spune turiștilor când este sigur să intrăm în mare, pericolul fiind cauzat de curenții puternici care ne pot trage spre largul mării. Aceste atenționări sunt făcute pentru a ne salva viața și a avea un sejur fără evenimente tragice.

Ce semnificație au steagurile salvamarilor

semnificatie steaguri salvamari

Cum putem să ne salvăm viața cu ajutorul steagurilor salvamarilor

[Sursa foto: unsplush]

La malul apelor din România veți găsi 4 steaguri care vă pot salva viața. Primul steag este unul pe care îl vom găsi peste tot și este o amintire a faptului că plaja este supravegheată de un salvamar și este cel cu o jumătate roșie și cealaltă jumătate galbenă. Al dolea va fi format din primul steag și altul de culoare galbenă, care ne spune că înotul este recomandat dor persoanelor experimentate deoarece există posibilitatea de a fi un pericol.

Ultima atenționare și cea de care trebuie să ținem cont în mod deosebit este formată din primul steag și altul de culoare roșie care ne arată că înotul este interzis. Ultimul steag este unul întâlnit mai rar, este unul alb/negru, în caruri, care ne arată că pe plaja respectivă înotul este interzis, acces având doar ambarcațiunile.

Citeste si: Plaja din România care poate concura cu cele din Grecia. Cea mai frumoasă plajă de pe litoralul românesc

În cazul în care nu este niciun steag aflat în punctele de salvamar sau steagul este de culoare alba, asta înseamnă că nu există niciun pericol și putem să ne distrăm fără griji.

Surse: mediafax.ro, ct100.ro

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Poveşti picante din Brăila de altădată. De unde vine refrenul: „La tanti Elvira uşor se câştiga lira“ VIDEO

Cât va ajunge să coste o pâine? Anunțul de ultimă oră făcut de Petre Daea

A murit regele pop-ului israelian: Era socrul lui Quentin Tarantino

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Momentul în care o mașină s-a rupt în două după un cumplit accident pe Autostrada Soarelui - A intervenit elicopterul SMURD

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies