Cum procedăm în zilele în care magazinele se închid la ora 18.00? Explicația lui Raed Arafat

,

Magazinele vor fi închise de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mia de locuitori, iar acolo unde incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplică pe tot parcursul săptămânii.


In articol:

Secretarul de stat, Raed Arafat, a vorbit după ședința de Guvern în care au fost decise noile restricții pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus la nivel național, despre cum trebuie să procedeze oamenii pentru a face cumpărături în zilele în care magazinele se închid la ora 18.00 iar restricțiile de circulație intră în vigoare la ora 20.00.

Citeste si: Anunțul autorităților despre declarația pe propria răspundere. Cum trebuie completată după impunerea noilor restricții?

Raed Arafat despre noile restricții

Arafat susține că, pentru a nu se produce aglomerație, angajatorii trebuie să găsească soluții precum telemunca sau decalarea programului.

Întrebat dacă reducerea programului magazinelor nu va duce la aglomerație, Arafat a răspuns:  "Am să vă spun sfatul pe care îl dau. În primul rând, am menționat să fie și un ordin al ministrului sănătății și al ministerelor de resort, probabil Ministerul Economiei, care vor stabili inclusiv care sunt regulile, numărul de persoane în magazin și în spațiul respectiv și cum se va controla acest lucru.

Sunt convins că vor fi multe discuții aici, când ai ajuns la faza la care la ora 18.00 se închide magazinul și la ora 20.00

trebuie să fii acasă, înseamnă că ești în faza în care agenții economici trebuie să se gândească la telemuncă, trebuie să se gândească la decalarea programului de muncă."

Citeste si: Vaccinul Pfizer a început să fie testat pe copii! Imunitatea după vaccinare ar putea dura până la 10 ani

Raed Arafat a menționat faptul că nu toată lumea trebuie să meargă la cumpărături cu cinci minute înainte ca acestea să se închidă, ci mai degrabă, ar trebui aleasă o zi în care să se aprovizioneze cu alimente.

"Asta nu înseamnă că noi muncim normal până la ora 18.00, după care toată lumea este la magazin. Înseamnă că trebuie să ne adaptăm, acest program trebuie să ne trimită către o adaptare la locul de muncă pentru a reduce contactul și acolo. Regulile sunt prevăzute, trebuie doar respectate. Dacă faci acest lucru, poți să găsești și momentul în care te duci la magazin nu neapărat la ora 17.55,

poți să desemnezi ziua în care te duci, că nu vei merge în fiecare zi", a precizat Raed Arafat.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Bilanț coronavirus 26 martie 2021: Crește numărul pacienților de la ATI! Număr mare de cazuri noi și de decese!

Prima hotărâre definitivă la ÎCCJ împotriva restricțiilor: Închiderea sălilor de fitness din luna martie, anulată

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Cum îți poți alege tipul de vaccin anti-COVID cu care să te imunizezi?

Anunț de ultim moment pentru toți românii! Noi restricții la nivel național. Magazinele se închid la ora 18:00

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies