Cum arată prima mașină zburătoare din lume

Author: Bianca Vidoi

Cum arată prima mașină zburătoare din lume

Sursa: Facebook XPENG

Prima mașină zburătoare din lume a fost construită de către producătorul chinez de mașini, Xpeng Inc., dar cum arată aceasta.

Această primă mașină zburătoare a realizat primul său zbor în Emiratele Arabe Unite, deoarece este cel mai inovator oraș din lume și așa arată mașina zburătoare.

Citește și: Care este cea mai scumpă mașină care a fost înmatriculată în România în 2022? Topul mașinilor de lux preferate de românii cu bani

Cum arată prima mașină zburătoare

Primul model de mașină zburătoare ce a decolat din Emiratele Arabe Unite este denumit X2 și este construit de producătorul chinez de mașini, Xpeng Inc.,

ce dorește ca această mașină zburătoare să fie lansată pe piața internațională.

X2 este un vehicul electric ce are două locuri, care poate să aterizeze și să decoleze vertical. Prima mașină zburătoare prezintă 8 propulsoare, câte două în fiecare colt al mașinii. Această mașină nu are nevoie de pistă pentru a decola sau ateriza, fiind perfecta pentru zonele urbane.

Prima mașină zburătoare se poate ridica în aer cu aproximativ 2 metri pe secundă și poate ajunge la o viteză de 128 de kilometric pe oră.

X2 este echipat cu un sistem de inteligență artificială, iar astfel poate fi condusă manual sau automat. „Învață cum să evite traficul, să evite clădirile și oamenii”, spune Liu, potrivit libertatea.ro.

Zborul ce a avut loc în Dubai a durat doar 90 de secunde și cu toate că producătorii sunt pregătiți să dea spre utilizare această tehnologie, aceștia sunt descurajați de reglementările cu privire la mașinile zburătoare, ce sunt în urmă.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Citește și: Cum arată prima mașină zburătoare

Mașinile zburătoare vor putea fi folosite în 5 ani

Producătorul chinez al primei mașini zburătoare, Xpeng Inc., dorește să colaboreze cu guvernele pentru a stabili o infrastructură fizică de reglementare pentru mașinile zburătoare ce vor fi folosite în mediul urban.

Potrivit producătorului, oamenii vor putea să folosească aceste mașini zburătoare în aproximativ 5 ani, dar doar în zone limitate reglementate. Guvernul chinez își dorește ca până în anul 2025 să existe taxiuri zburătoare.

Scrisoarea emoţionantă prin care un tată i-a dezvăluit copilului că nu există Moş Crăciun: Credea atât de sincer că vin renii încât ne era clar că o să sufere cumplit

Motivul pentru care reglementările sunt încă în urmă, cu toate că mașinile zburătoare sunt din ce în ce mai construite de către diferiți producători este că elementele de pilotaj autonom reprezintă o dificultate. Guvernul vrea ca opinia publică să accepte această schimbare, iar din motive de siguranță, aceasta nu poate oferi un răspuns afirmativ.

Citește și: "Air Car", mașina zburătoare, a trecut testele de siguranță și va ajunge pe piață! Când va putea fi cumpărată

Sursa: Facebook XPENG 

 


Natalia a dat cărțile pe față în Casa iubirii! Concurenta l-a înfruntat aprig pe Robert și i-a mărturisit tranșant lui Marinel că nu simte nimic pentru el! „N-a fost scânteia aia! Am încercat! Dar nu pot să spun că s-a schimbat foarte mult!”

Influențată de Radu, Natalia le-a mărturisit lui Robert și lui Marinel că nu a simțit pentru niciunul dintre ei scânteia care să ducă la o posibilă relație! „Eu n-am avut chestia asta din păcate cu tine!”

Cookies