Care este cea mai scumpă mașină care a fost înmatriculată în România în 2022? Topul mașinilor de lux preferate de românii cu bani

,
Care este topul celor mai preferate mașini a românilor cu bani

Tot mai multe mașini de lux sunt înmatriculate in România

[Sursa foto: https://www.pexels.com/]

Tot mai multe mașini de lux sunt înmatriculate in România.

Românii nu au ținut cont de criza mondială sau de războiul din Ucraina și au cumpărat cele mai scumpe mașini, potrivit adevarul.ro.

Care este cea mai scumpă mașină din România

Pe șoselele din România circulă mașini de sute de mii de euro, iar în acest an au fost înmatriculate în România vehicule pe care mulți le-au văzut doar în poze.

Astfel că, cea mai scumpă mașină înmatriculată în țară, în anul 2022, a costat 700.000 de euro, fiind vorba despre un Bugatti Veyron, la mâna a doua. În momentul în care a fost lansată, mașina era estimate la prețul de 1,7 milioane de euro. Totodată, aceasta are capacitatea de a depăși 400 de kilometri la oră și ajunge la 100 de km/h în numai 2,5 secunde.

Citește și: Top masini fiabile si economice in 2022

Autoturismul de lux înmatriculat în România care se află pe locul doi în acest clasament este un Ferrari F8 Spider, care a costat 450.000

de euro. Aceasta atinge viteza de 100 km/h în 2,9 secunde.

Locul trei este ocupat de  Rolls-Royce Ghost, care valorează 450.000 de euro. Mașina a fost adusă în țara noastră după ce proprietarul a plătit 430.000 de euro. În total trei astfel de exemplare au fost înmatriculate în prima jumătate a anului, acestea fiind fabricate în 2022, 2021 și 2010.

Cea mai dorită mașină de către români rămâne Lamborghini. Aproximativ 12 autoturisme Lamborghini Urus au fost aduse în România, cel mai scump fiind fabricat în 2022. Mașina accelerează de la 0-100 km/h în 3,6 secunde și poate atinge o viteză maximă de 306 km/h. 

Cea mai vândută mașină rămâne Dacia

Până în toamna lui 2022, Dacia a fost cea mai vândută mașină în România, fiind înmatriculate peste 27.000 de exemplare.

Citește și: Martori de bord la Dacia: Ce semnificație au si clasificarea in functie de gravitate

Dacia a fost cea mai vândută mașină în România

Dacia Sandero a fost cea mai bine vândută mașină în Europa, în primele două luni ale lui 2022.

[Sursa foto: https://pixabay.com/]

Dacia Sandero a fost cea mai bine vândută mașină în Europa, în primele două luni ale lui 2022. Modelul românesc s-a plasat în fața unor nume grele precum Volkswagen Golf, Skoda Octavia și Renault Clio. Alte modele construite în România aflate în top 15 cele mai bine vândute mașini în Europa sunt Ford Puma și Dacia Duster.

Mașinile realizate în România se bucură de vânzări mari pe fondul scăderii pieței auto europene ca urmare a crizei de semiconductori. În primele două luni ale anului 2022 au fost înmatriculate 1.6 milioane de mașini pe întreg continentul. Aproximativ 1.4 milioane au fost în Uniunea Europeană. Asta reprezintă o scădere cu 6.4% față de același interval al lui 2021.

Astfel Dacia a reușit să vândă 60.370 de mașini, cu 15% mai multe decât în anul precedent. 90% este reprezentat de către modelele auto Sandero și Duster. Din păcate, Ford a înregistrat o scădere de 14.9% față de intervalul ianuarie-februarie din 2021, cu 62.608 de mașini vândute. Puma a fost, însă, singurul model al ovalului albastru care a înregistrat creșteri semnificative în Europa.

După tipul proprietarului, cele mai multe achiziții de autoturisme în luna octombrie 2022 au fost realizate de către persoane juridice, care acoperă 63% din totalul achizițiilor de mașini.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Top masini fiabile si economice in 2022

Vinul fiert e istorie! Care e băutura pe care jumătate din români plănuiesc să o bea de Crăciun

Top masini fiabile si economice in 2022

Dacia Duster a lansat în România cel mai nou model. Ce preț are și ce caracteristici

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies