Cum a ajuns Ursula von der Leyen președinta Comisiei Europene. Ce traseu politic a urmat

,
Ursula von der Leyen vârsta

Traseul politic pe care Ursula von der Leyen l-a urmat

[Sursa foto: shutterstock]

Ursula von der Leyen este prima femeie ce ocupă rolul de Președinte a Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen este mândra mama a 7 copii, iar la data de 8 octombrie a împlinit minunata vârstă de 64 de ani, în care și-a construit o carieră politică de invidiat și nu numai.

Citeste si: Cine este Giorgia Meloni, favorită pentru funcția de premier în Italia! Lidera partidului de extremă dreapta a declarat: „Petrecerea pentru Europa s-a terminat!”

Ursula von der Leyen a împlinit 64 de ani pe 8 octombrie 2022

Ursula von der Leyen vârsta

Ursula von der Leyen a împlinit 64 de ani pe 8 octombrie 2022

[Sursa foto: Facebook European Commission]

Ursula von der Leyen a împlinit vârsta de 64 de ani pe 8 octombrie 2022 și se poate mândri cu faptul că este prima femeie care conduce Comisia Europeană. În decembrie 2019, Ursula von der Leyen l-a înlocuit pe Jean-Claude Juncker ca președinte al Comisiei Europene, devenind prima femeie care a ocupat acest rol important.

Ursula von der Leyen este mama a 7 copii, iar aceasta este un exemplu pentru munca pe care o depune și pentru echilibrul pe care aceasta îl deține între muncă și viața de familie. Ursula Von der Leyen s-a remarcat prin măsurile luate în vederea îmbunătățirii beneficiilor acordate pentru mame și tați în Germania.

La vârsta de 62 de ani, aceasta a devenit bunică pentru prima data, nu a declarat niciodată care din cei 7 copii i-au făcut cadoul de a fi bunică, dar aceasta a declarat că ,,Să îmi țin în brațe nepoata pentru prima dată a fost unul din acele momente care pune totul în perspectivă și îți reamintește de lucrurile cu adevărat importante din viață".

Citeste si: Compania Gazprom, acuzată de spionaj în România. O anchetă DIICOT, SIE și SRI atestă că au fost trimise, în Rusia, informații despre zăcămintele României

Trasul politic al Ursulei von der Leyden. De la funcții locale și de stat la Președinta Comisiei Europene

Ursula von der Leyen vârsta

Traseul politic urmat de Ursula von der Leyen 

[Sursa foto: Facebook European Commission]

Ursula von der Leyen, născută Ursula Albrecht,  la 8 octombrie 1958, Bruxelles, Belgia, este un politician german de origine belgiană, care a fost ministrul apărării al Germaniei în perioada 2013–2019, timp de 6 ani și președinte al Comisiei Europene încă din 2019.

Aceasta este fiica politicianului german Ernst Albrecht, care a fost șef de cabinet la Comisia Comunității Economice Europene.

Ursula von der Leyen a aderat la Uniunea Creștin Democrată (CDU) în 1990, iar în 1996 s-a implicat în politica din Saxonia Inferioară, statul federal pe care îl guvernase tatăl ei timp de 14 ani. A deținut o serie de funcții locale și de stat, iar în 2004 a fost aleasă în comitetul de conducere al CDU. După ce CDU a câștigat alegerile federale din 2005, ea a fost numită ministru al afacerilor familiei, vârstnicilor, femeilor și tineretului în primul cabinet al cancelarului Angela Merkel.

În decembrie 2013, a fost numită ministrul apărării al Germaniei, devenind prima femeie care a ocupat această funcție. În iulie 2019, a fost selectată să-i succedă lui Jean-Claude Juncker  funcția de președinte al Comisiei Europene și Ursula von der Leyen a preluat mandatul în decembrie acelui an.

Citeste si: Cine e Ligia Deca, noul Ministru al Educației! „Ligia Deca poate duce mai departe reformele în Educație”, a declarat Sorin Cîmpeanu

Surse: ec.europa.eu, britannica.com, Facebook, digi24.ro

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică deasupra Japoniei! Locuitorii de pe insula Hokkaido rămân adăpostiți iar unele operațiuni feroviare sunt temporar suspendate

FOTO: Descoperire uimitoare într-o fosilă foarte rară

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică deasupra Japoniei! Locuitorii de pe insula Hokkaido rămân adăpostiți iar unele operațiuni feroviare sunt temporar suspendate

Horoscop zilnic joi, 6 octombrie 2022. Sfatul zilei: ascultă-ți inima. Vibrația zilei este 6, iar zodiile pot avea parte de promovări și recunoașterea meritelor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies