Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică deasupra Japoniei! Locuitorii de pe insula Hokkaido rămân adăpostiți iar unele operațiuni feroviare sunt temporar suspendate

,
 Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică deasupra Japoniei

Locuitorii de pe insula Hokkaido rămân adăpostiți iar unele operațiuni feroviare sunt temporar suspendate

[Sursa foto: Twitter Indo-Pacific News - Geo-Politics & Military News]

Coreea de Nord a lansat azi o rachetă balistică cu posibilă rază medie de acțiune deasupra nordului Japoniei, transmite BBC.

Guvernul Japoniei a recomandat locuitorilor de pe insula Hokkaido să rămână adăpostiți cât timp zboară racheta. Câteva operațiuni feroviare, de asemenea, au fost suspendate temporar.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică deasupra Japoniei

Este prima lansare de rachetă asupra Japoniei din partea Coreei de Nord, din 2017. Națiunile Unite au interzis țării să testeze arme balistice și nucleare.

„Coreea de Nord pare să fi lansat o rachetă. Vă rugăm să intraţi în clădiri sau în subteran”, a transmis Guvernul japonez, într-o alertă rară emisă, marţi, la ora locală 07:29.

Oficialii au declarat că racheta a căzut în Oceanul Pacific la aproximativ 3.000 de kilometri de Japonia şi că nu au fost rănite persoane.

Premierul Japoniei, Fumio Kishida, a condamnat ferm lansarea de rachetă a Coreei de Nord, caracterizând- drept  „comportament violent”, iar Guvernul japonez a convocat o reuniune a Consiliului de Securitate Naţională.

Citeste si: Turcia se pregătește să-și consolideze prezența militară în Cipru de Nord, după ridicarea restricțiilor comerciale americane

Lansarea ar fi fost făcută pentru a atrage atenţia Japoniei şi a SUA, care l-au ignorat pe liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Acțiunea Coreei de Nord încalcă total normele internaţionale. Diplomatul american pentru estul Asiei, Daniel Kritenbrink, a descris atacul Coreei de Nord ca fiind o decizie „nefericită”.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în contextul în care Japonia, SUA şi Coreea de Sud au organizat exerciţii militare împreună, la începutul săptămânii trecute, pentru a provoca Phenianul.

Este a cincea lansare de rachetă a Phenianului în decurs de o săptămână

Este a cincea lansare de rachetă făcută de Phenian într-o săptămână. Sâmbătă, două rachete au aterizat în apele din afara zonei economice exclusive a Japoniei. Majoritatea testelor cu rachete făcute de Coreea de Nord se desfășoară pe înălțimi mari, fără să zboare deasupra vecinilor săi.

Citeste si: Alertă maximă în Japonia! Rachetele chineze ar fi ajuns în zona economică a țării

Lansarea deasupra sau dincolo de Japonia a dat ocazia oamenilor de ştiinţă nord-coreeni să testeze rachetele în condiții „care sunt mai apropiate condiţiilor pe care le-ar înfrunta într-un uz real”, a declarat analistul Ankit Panda, citat de Reuters și preluat de G4Media.

Recent, Coreea de Nord s-a proclamat stat cu arme nucleare prin lege, iar Kim Jong Un a respins șansele unor negocieri pentru denuclearizare.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Turcia se pregătește să-și consolideze prezența militară în Cipru de Nord, după ridicarea restricțiilor comerciale americane

Șocant: Zvastică în bradul de Craciun din Letonia: țara a fost fost pusă la pământ de Adolf Hitler în cel de-Al Doilea Război Mondial - FOTO-VIDEO

Turcia se pregătește să-și consolideze prezența militară în Cipru de Nord, după ridicarea restricțiilor comerciale americane

Statele Unite ale Americii și Coreea de Sud au început exercițiile militare, pentru prima dată în ultimii cinci ani, după ce Coreea de Nord a efectuat teste cu o rachetă balistică

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies