Cât de mare este posibilitatea ca Rusia să apeleze la armele nucleare. Nicolae Ciucă a explicat totul

Author: Lavinia Medrea

Cât de mare este posibilitatea ca Rusia să apeleze la armele nucleare. Nicolae Ciucă a explicat totul

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, premierul României, a declarat că, în opinia lui, șansele ca Rusia să utilizeze arme nucleare sunt infime.

Nicolae Ciucă a explicat că decizia de a utiliza arme nucleare într-un conflict nu este una pur politică şi nu poate fi luată de o singură persoană.

Șansele ca Rusia să folosească arme nucleare sunt mici

Premierul României consideră că toate scenariile trebuie luate în considerare în analizele făcute de specialiştii militari.

Citeste si: Turcia se pregătește să-și consolideze prezența militară în Cipru de Nord, după ridicarea restricțiilor comerciale americane

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

„Eu cred că în momentul de faţă nu am pierdut acel minim de raţiune în care să gândim că, dacă folosim arma nucleară, rezolvăm situaţia conflictului sau cineva are de câştigat de pe urma folosirii ei”, a declarat Nicolae Ciucă.

Prima Casă 2023  - Noua Casă 2023: Când se vor acorda primele garanții pentru cei care vor să își cumpere o locuință

Nicolae Ciucă: „Orice lovitură pe teritoriul unui stat membru înseamnă o acţiune împotriva Alianţei” 

„Aşa cum arată lucrurile acum, acest scenariu nu poate să fie neglijat.

El trebuie să reprezinte o ipoteză de analiză la nivelul specialiştilor militari, iar probabilitatea de a se întâmpla, din punctul meu de vedere, este una mică, pentru că am putut să vedem în acest interval de timp, din februarie până astăzi, că nu a fost o dinamică a acţiunii militare astfel încât să poată să dea încredere că poate să angajeze dincolo de Ucraina şi alte ţări. Or, ştim foarte bine că orice lovitură pe teritoriul unui stat membru înseamnă de la sine o acţiune împotriva Alianţei, iar răspunsul, în conformitate cu prevederile articolului 5, este pe măsură.
Întrebuinţarea armei nucleare nu este o decizie care să aparţină doar unui singur om şi nu este doar politică, este o decizie care se duce la îndeplinire de către mai mulţi actori, or eu cred că în momentul de faţă nu am pierdut acel minim de raţiune în care să gândim că, dacă folosim arma nucleară, rezolvăm situaţia conflictului sau cineva are de câştigat de pe urma folosirii ei”
, a explicat Nicolae Ciucă, într-un interviu televizat, miercuri.

Citeste si: Statele Unite ale Americii și Coreea de Sud au început exercițiile militare, pentru prima dată în ultimii cinci ani, după ce Coreea de Nord a efectuat teste cu o rachetă balistică

Întrebat care ar fi primul lucru pe care l-ar face în cazul în care România ar fi atacată, Nicolae Ciucă a declarat că există planuri  „foarte bine elaborate”, iar contraofensiva, într-un astfel de caz, face din ansamblul sistemului defensiv al NATO.

 


Situație fără precedent în Casa iubirii! Nona a dat buzna în camera roșie, pentru a afla ce se întâmplă între Patrick și Alina, noua concurentă! „Nu e corect ca în prima zi de cuplu să facă așa ceva!”

Vizibil afectată de gestul lui Patrick, Nona a intrat furibundă în camera roșie pentru a-i cere explicații celui care se pretinde partenerul ei! „Ce faci tu? Nu, eu mă duc! Rămâneți voi aici!”

Cookies