Volodimir Zelenski a îndemnat ONU să excludă Rusia din Consiliul de Securitate! Discursul președintelui ucrainean: „A fost comisă o crimă împotriva Ucrainei”

,
Volodimir Zelenski a îndemnat ONU să excludă Rusia din Consiliul de Securitate

Volodimir Zelenski a îndemnat ONU să excludă Rusia din Consiliul de Securitate

[Sursa foto: Twitter Phil Stewart]

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut membrilor Națiunilor Unite să aplice „pedeapsa corectă” împotriva Rusiei și să îi retragă dreptul de veto în Consiliul de Securitate al ONU, în cadrul unui discurs ferm, în contextul în care Ucraina încearcă să respingă forțele rusești.

Într-un discurs preînregistrat în fața Adunării Generale a ONU, Volodimir Zelenski a prezentat mai multe condiții pentru pace, inclusiv pedepsirea Rusiei, protejarea vieților, restabilirea suveranității teritoriale a Ucrainei și permiterea Ucrainei să solicite garanții de securitate din partea altor țări.

Volodimir Zelenski îndeamnă ONU să excludă Rusia din Consiliul său de Securitate

Volodimir Zelenski îndeamnă ONU să excludă Rusia din Consiliul său de Securitate

Volodimir Zelenski îndeamnă ONU să excludă Rusia din Consiliul său de Securitate

[Sursa foto: Twitter Sustellers]

Liderul ucrainean a sugerat crearea unui „tribunal special” internațional pentru a pedepsi Rusia și a propus excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU, care oferă diplomaților ruși puterea de veto asupra rezoluțiilor acestuia.

Volodimir Zelenski a aprobat planurile de limitare a veniturilor Rusiei din petrol și gaze naturale prin plafonarea prețului la care țara poate vinde petrol și a sugerat impunerea unor restricții de viză pentru ruși, argumentând că „cetățenilor statului agresor nu ar trebui să li se permită să se bucure de turism sau de cumpărături pe teritoriul celor care prețuiesc pacea”, relatează Forbes.

De asemenea, el a susținut că armata sa „poate readuce steagul ucrainean pe întregul nostru teritoriu... cu forța armelor, dar avem nevoie de timp”, un aspect pe care liderul Ucrainei l-a adus în discuție în repetate rânduri și care respinge efectiv ideea de a ceda teritoriul ocupat de Rusia în schimbul păcii.

Citeste si: Schimb de prizonieri militari între Ucraina și Rusia: Apărătorii de la Azovstal au ajuns acasă! Mykhailo Dianov, simbol al apărării de la Uzina din Mariupol, a fost și el eliberat

Președintele Ucrainei a declarat că țara sa „vrea pace” și a susținut că administrația sa a avut 88 de runde de negocieri cu Rusia de când a preluat mandatul în 2019 și până la începutul invaziei.

„A fost comisă o crimă împotriva Ucrainei și cerem o pedeapsă corectă”, a declarat Volodimir Zelenski, în discursul său preînregistrat.

Joe Biden, despre invazia Rusiei în Ucraina: „Inutilă”

Președintele ucrainean a sugerat, în trecut, eliminarea Rusiei ca membru permanent al Consiliului de Securitate, dar ideea ar putea avea șanse mari. Cele mai simple modalități de eliminare a Rusiei din acest organism ar implica fie modificarea Cartei Națiunilor Unite, fie expulzarea țării din ONU în întregime, ambele variante fiind supuse dreptului de veto al Rusiei. Nu există nicio metodă de a anula un veto.

Citeste si: Imagini cutremurătoare din camerele de tortură descoperite în Izium și Harcov, unde rușii îi chinuiau pe ucraineni! Iată mărturia tulburătoare a unui supraviețuitor!

Liderii mondiali s-au reunit la New York în această săptămână pentru sesiunea Adunării Generale a ONU, iar războiul din Ucraina a ocupat un loc proeminent. Într-un discurs susținut la începutul zilei de miercuri, președintele Joe Biden a calificat invazia Rusiei drept „inutilă” și a cerut celorlalte țări să manifeste un sprijin „neclintit” pentru Ucraina. Sesiunea are loc în contextul în care forțele ucrainene presează o contraofensivă pentru a recuceri teritoriul din estul și sudul țării, ocupat de Rusia la începutul războiului. Contraofensiva din est a obținut victorii cruciale la începutul acestei luni, Ucraina recâștigând părți din regiunea Harkov, în timp ce forțele rusești se retrăgeau. Vladimir Putin nu a arătat niciun interes în a se opri: Miercuri, el a anunțat că intenționează să înroleze rezerviști în serviciul militar și a sugerat că Rusia ar putea fi dispusă să își folosească arsenalul nuclear dacă există o amenințare la adresa integrității sale teritoriale.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cine este Giorgia Meloni, favorită pentru funcția de premier în Italia! Lidera partidului de extremă dreapta a declarat: „Petrecerea pentru Europa s-a terminat!”

Se strică prietenia? China refuză Rusiei recunoașterea documentelor de asigurare a navelor și a încărcăturii

Cine este Giorgia Meloni, favorită pentru funcția de premier în Italia! Lidera partidului de extremă dreapta a declarat: „Petrecerea pentru Europa s-a terminat!”

Schimb de prizonieri militari între Ucraina și Rusia: Apărătorii de la Azovstal au ajuns acasă! Mykhailo Dianov, simbol al apărării de la Uzina din Mariupol, a fost și el eliberat

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies