Schimb de prizonieri militari între Ucraina și Rusia: Apărătorii de la Azovstal au ajuns acasă! Mykhailo Dianov, simbol al apărării de la Uzina din Mariupol, a fost și el eliberat

,
schimb prizonieri ucraina azovstal

Schimb de prizonieri Ucraina. Apărătorii de la Azovstal au ajuns acasă

[Sursa foto: Photo Collage]

Ucraina a anunțat eliberarea a 215 prizonieri de război, printre care și 108 luptători ai regimentului Azov, într-un schimb cu Rusia. Mykhailo Dianov, simbol al apărării de la Uzina din Mariupol, a fost și el eliberat.


In articol:

Șeful administrației prezidențiale de la Kiev, Andrii Iermak a anunțat că a avut loc cel mai mare schimb de prizonieri cu Rusia  de la începutul războiului din 24 februarie 2022.

Printre cei eliberați se numără și Mykhailo Dianov din Batalionul Azov , sergent major al Brigadei 36, simbol al ultimei rezistențe de la Mariupol. 

Citeste si: Povestea tragică a Valeriei, „mireasa văduvă„ din Azovstal! Și-au pecetluit jurămintele cu verighete din folie de aluminiu, iar ce le-au făcut rușii apoi este sfâșietor

Schimb de prizonieri între Ucraina și Rusia 

schimb prizonieri ucraina azovstal

Schimb de prizonieri Ucraina Rusia

[Sursa foto: Serviciul de Securitate al Ucrainei]

Autoritățile ucrainene, cu sprijinul președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan, au reușit să obțină eliberarea a 215 prizonieri ucraineni, în schimbul a 55 de prizonieri ruși, printre care se numără și Viktor Medvedciuk, un apropiat al lui Putin, acuzat de înaltă trădare în Ucraina. 

Printre prizonierii ucraineni eliberați se numără și 108 luptători ai regimentului Azov , care s-au baricadat în uzina de la Azovstal, ultima rezistență a apărării de la Mariupol.  

"Am reuşit să eliberăm 215 de oameni", cel mai mare schimb de la începutul invaziei ruse în februarie, a declarat la televiziune şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak.

Rusia a recuperat 55 de prizonieri, inclusiv pe fostul deputat Viktor Medvedciuk, un prieten apropiat al lui Vladimir Putin, acuzat de înaltă trădare în Ucraina.

Citeste si: Cu temele făcute și cu ochii plini de lacrimi, o fetiță din Mariupol își așteaptă în zadar mama. Uzina Azovstal a devenit „locul vieții și al morții„ și pentru Alice, o tânără mamă ucraineancă

Apărătorii de la Mariupol au ajuns acasă 

schimb prizonieri ucraina azovstal

Schimb de prizonieri Ucraina- Rusia

[Sursa foto: Serviciul de Securitate al Ucrainei]

Cel mai mare schimb de prizonieri de război între Ucraina și Rusia a fost anunțat de șeful administrației prezidențiale de la Kiev, Andrii Iermak. 215 prizonieri de război, printre care și 108 luptători ai regimentului Azov care erau ținuți în captivitate în Rusia au fost eliberați. 

schimb prizonieri ucraina azovstal

Mykhailo Dianov Regimentul Azov

[Sursa foto: Serviciul de Securitate al Ucrainei]

Apărătorii de la Azovstal au ajuns acasă, scrie presa ucraineană! Printre cei eliberați se numără și Mykhailo Dianov, sergent major al Brigadei 36, simbol al ultimei rezistențe de la Mariupol.

Un total de 188 de "eroi ai lui Azovstal şi Mariupol", inclusiv 108 militari din regimentul Azov, au fost schimbaţi, a spus el." Vom face totul pentru a-i salva pe toţi cei aflaţi în captivitate în Rusia", a promis președeintele ucrainean, Volodimir Zelenski, potrivit căruia printre prizonierii schimbaţi se numără şi femei însărcinate.

Zece prizonieri de război străini- cinci britanici, doi americani, un marocan, un suedez şi un croat- al căror transfer din Rusia în Arabia Saudită mai devreme în cursul zilei, ca parte a unui schimb între Moscova şi Ucraina, a anunţat de diplomaţia saudită, fac parte din acest schimb, potrivit lui Zelenski.

Citeste si: Ce riscă soldații ucraineni din uzina Azovstal, capturați de Rusia. Autoritățile din Moscova cer să fie judecați pentru crime de război  

Ultimii apărători ucraineni ai Mariupolului, baricadaţi în uriaşa oţelărie Azovstal de pe Marea Azov, se predaseră forţelor ruse între 16 şi 20 mai, după trei luni de lupte intense. 

Sursă: news.ro

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Rabla pentru becuri, ghid complet! Cum primești voucherul de 200 de lei

Breaking: Nicolae Ciucă anunță înființarea Băncii de Dezvoltare, cu capital de stat

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Pensionarii pot primi a 13-a pensie! Despre ce sumă este vorba și când pot intra pensionarii în posesia banilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies