New York Times: Rusia cumpără arme din Coreea de Nord. Numărul rachetelor achiziționate este de ordinul milioanelor

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 06 sep 2022, 19:21

New York Times: Rusia cumpără arme din Coreea de Nord

Sursa: Istock

Conform unui raport declasificat al serviciilor de informații americane, relatează The New York Times, Rusia cumpără arme din Coreea de Nord. Rachetele urmează să fie folosite în Ucraina și sunt de ordinul milioanelor.

Presa americană  susține că Rusia cumpără arme din Coreea de Nord, pentru a avea cu să lupte în Ucraina.

Potrivit unui oficial american, acest lucru denotă faptul că Rusia are de suferit „din cauza problemelor grave de aprovizionare din Ucraina”, fiind cauzate de sancțiunile din Occident.

Rusia cumpără arme din Coreea de Nord, în încercarea de a câștiga mai repede războiul

Oficialii serviciilor de informații americane sunt de părere cu Rusia nu se va opri aici, ba chiar va continua să cumpere și alte echipamente militare din Coreea de Nord și în viitorul apropiat.

În urmă cu doar câteva zile, Moscova a achiziționat mai multe drone din Iran.

„Kremlinul ar trebui să fie îngrijorat că trebuie să cumpere orice din Coreea de Nord”, susține Mason Clark, cel care conduce echipa pentru Rusia din cadrul Institutului pentru Studiul Războiului.

Potrivit The Guardian, Coreea de Nord susține că „politica hegemonică” a Occidentului este responsabilă pentru acțiunea militară a Rusiei, după ce, în urmă cu nu mult timp, a încercat să solidifice relațiile cu Rusia, dar și să spună că războiul din Ucraina a fost cauzat de Statele Unite ale Americii.

Citeste si: Un atentat sinucigaș a avut loc la Ambasada Rusiei. Un kamikaze a detonat bomba, la poarta Ambasadei, iar doi diplomați au murit pe loc

Mai mult decât atât, Coreea de Nord chiar s-a arătat disponibilă în a trimite muncitori care să ajute la reconstrucția teritoriilor ucrainene pe care Rusia le-a ocupat, în zona de est a țării.

În luna iulie, Coreea de Nord a recunoscut Lugansk și Donețk drept republici autoproclamate.

Iranul, de partea Rusiei în război

Conform The Washington Post, Rusia ar fi primit din partea Iranului sute de drone, țară care ar fi devenit cel mai important furnizor de arme pentru Moscova.

În urmă cu o lună, Casa Albă a tras un semnal de alarmă și a spus că Iranul se pregătește să furnizeze Rusiei sute de drone, lucru ce pare să se fi întâmplat de curând. La doar două zile distanță, America a declarat faptul că mai mulți oficiali ruși au fost trimiși, deja, în Iran, pentru a pune la punct toate detaliile necesare transferului armat.

Citeste si: Câți ucraineni s-au refugiat în România până în prezent, dupa invazia Rusiei

LIVE UPDATE A cincea zi de război în Ucraina. Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la UE

După ce Statele Unite ale Americii au adus acuzații asupra Iranului, acesta a spus că este imparțial și pledează pentru încheierea conflictului militar.

Cu toate acestea, Hossein-Amir Abdollahian, ministrul de Externe din Iran, a spus că Moscova și Teheran au mai multe tipuri de colaborări, în special în ceea ce privește sectorul apărării.

În luna aprilie a acestui an, potrivit The Guardian, Rusia ar fi primit, prin intermediul rețelelor de contrabandă ale Teheranului, echipamente militare și muniție din partea Iranului și a Irakului.

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies