Cine e Ligia Deca, noul Ministru al Educației! „Ligia Deca poate duce mai departe reformele în Educație”, a declarat Sorin Cîmpeanu

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 03 oct 2022, 18:20

Cine e Ligia Deca, favorită pentru funcția de ministru al Educației

Sursa: Facebook Ligia Deca

Cine e Ligia Deca, favorită pentru funcția de Ministru al Educației. Potrivit fostului ministru Sorin Cîmpeanu, Ligia Deca este cea care poate duce mai departe reformele în Educație.

UPDATE: Ligia Deca, noul ministru al Educației 

Ligia Deca este noul ministru al Educație! Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de numire în funcția de ministru al Educației și Cercetării pe Ligia Deca. 

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a început la  ora 18:00, la Palatul Cotroceni. 

Cine este Ligia Deca, consilier prezidențial și favorită pentru a ocupa funcția de Ministru al Educației, după ce fostul ministru, Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia! 

Potrivit acestuia, Ligia Deca este singura persoană în afara grupului pe care l-a condus la minister, care cunoaşte legile Educaţiei şi poate duce mai departe reformele din domeniu.

"Sunt un om de echipă, sunt în conducerea partidului şi, dacă propunerea va fi Ligia Deca, voi da votul bucuros cu două mâini pentru Ligia Deca", a declarat Sorin Cîmpeanu

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a demisionat. Acesta a plecat de la cârma Ministerului Educației

Cine e Ligia Deca 

Cine e Ligia Deca, favorită pentru a ocupa funcția de Ministru al Educației, după ce fostul ministru, Sorin Cîmpeanu a demisionat! 

Ligia Deca este propunerea Partidului Național Liberal pentru funcția de ministru al Educației, funcție din care Sorin Cîmpeanu a demisionat recent. 

Ligia Deca este consilier prezidențial la Departamentul Educație și Cercetare și este coordonatoarea proiectului România Educată și a legilor educației și, potrivit fostului ministru, Ligia Deca este singura persoană în afara grupului pe care l-a condus la minister, care cunoaşte legile Educaţiei şi poate duce mai departe reformele din domeniu. 

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Ligia Deca, născută în 1982, este doctor în științe politice, titlu acordat în 2016 de către Universitatea din Luxemburg și absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College. În perioada 2010-2012 a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, gestionând procesul de organizare a Conferinței miniștrilor educației din statele membre ale European Higher Education Area (aprilie 2012), potrivit CV-ului publicat pe site-ul Administrației prezidențiale.

În perioada 2012-2015, a fost expert în domeniul politicilor publice în cadrul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării și cadru didactic asociat la Universitatea de Vest Timișoara (2014-2015) și SNSPA (2019-2021).

Citeste si: Cine îi ia locul lui Sorin Cîmpeanu în fruntea ministerului Educației. Propunerea PNL

Ligia Deca, noul ministru al Educației 

Ligia Deca, în prezent consilier prezidențial, a fost votat de Biroul Politic Național al PNL pentru funcția de ministru al Educației, după ce Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia, potrivit unor surse citate de news.ro.  

Consilierul prezidenţial Ligia Deca a fost votată, luni, în şedinţa conducerii PNL, pentru a prelua portofoliul ministerului Educaţiei. S-au înregistrat doar două voturi de abţinere, care au venit din partea lui Florin Cîţu şi Florin Roman. Ligia Deca a participat la şedinţa BPN al PNL. 

Autoare și coautoare a numeroase articole și studii publicate în reviste de prestigiu din domeniul politicilor educaționale, cu o activitate științifică ce a vizat subiecte variate, de la internaționalizarea educației superioare la practicile educaționale de adaptare la contextul pandemiei COVID-19, Ligia Deca a colaborat, în calitate de expert, cu EQAR, DAAD, Consiliul Europei, Comisia Europeană. 

În 2014, a fost invitată să facă parte din Grupul de Experți „Știința în educație” înființat la inițiativa Comisiei Europene. În perioada 2017-2020, a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fulbright în România, potrivit prezentării sale de pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Cine e Ligia Deca, noul Ministru al Educației! „Ligia Deca poate duce mai departe reformele în Educație”, a declarat Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu a anunţat săptămâna trecută, în contextul acuzaţiilor de plagiat la adresa sa, că a decis, ”din proprie iniţiativă”, să demisioneze din funcţia de ministru al Educaţiei.

”A fost o şansă şi o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învăţământ”, a afirmat el. Cîmpeanu s-a descris ca ” omul care construieşte” şi nu unul ”care dărâmă”. ”Proiectele legilor România Educata reprezintă cea mai bună şansă pentru o educaţie aşa cum cred ca ne dorim cu toţii. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educaţie de calitate, vor fi şi mai mulţi oamenii care nu percep conţinuturi şi nu înţeleg adevăratul sens al cuvintelor”, a susţinut el. 

 

 


Situație fără precedent în Casa iubirii! Nona a dat buzna în camera roșie, pentru a afla ce se întâmplă între Patrick și Alina, noua concurentă! „Nu e corect ca în prima zi de cuplu să facă așa ceva!”

Vizibil afectată de gestul lui Patrick, Nona a intrat furibundă în camera roșie pentru a-i cere explicații celui care se pretinde partenerul ei! „Ce faci tu? Nu, eu mă duc! Rămâneți voi aici!”

Cookies