România ar putea stinge lumina la orele de vârf. Recomandarea a fost făcută de Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene

Author: Andreea Buinoschi

România ar putea stinge lumina la orele de vârf. Recomandarea a fost făcută de Ursula von der Leyen

Sursa: Istock

Nicolae Ciucă a anunțat că România ar putea stinge lumina la orele de vârf, deorece criza energetică este departe a se încheia. Recomandarea a fost făcută de către Ursula von der Leyen.

România ar putea stinge lumina la orele de vârf, ca urmare a recomandărilor făcute de către Ursula von der Leyen, peședintele Comisiei Europene.

Uniunea Europeană a propus ca energia electrică să fie raționalizată.

România ar putea stinge lumina la orele de vârf

Nicolae Ciucă a anunțat că mâine, 8 septembrie, se va discuta în ședința de Guvern despre recomandările pe care Comisia Europeană le-a făcut în ceea ce privește reducerea consumului de energie la orele de vârf.

Ministerul Energiei urmează să adopte un mandat în acest sens pentru reuniunea care va avea loc cu toți miniștrii Energiei de la nivelul Uniunii Europene.

Aceasta se va ține pe data de 9 septembrie.

„În acest moment este vorba doar de anunţarea unor intenţii care urmează să fie dezbătute pe data de 9 la nivelul miniştrilor energiei din UE.

Din acest intenţii am putut desprinde faptul că măsurile luate prin OUG de săptămâna trecută suntem foarte aproape de a îndeplini aceste intenţii. Nu putem vorbi sigur despre ele că urmează dezbatre şi aprobare.

După finalizarea măsurilor, vom face în aşa fel încât să ne aliniem la deciziile stabilite la nivelul UE.

Citeste si: Uniunea Europeană ar putea rămâne fără gaz. Anunțul de ultimă oră al lui Vladimir Putin

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Am explicat şi când am adoptat ordonanţa de urgenţă, am asumat la nivelul Guvernului şi coaliţiei că avem nevoie să protejăm cetăţenii”, a spus Nicolae Ciucă.

Reducerea pragului de consum pentru compensare se aliniază cerințelor Uniunii Europene

Am păstrat acelaşi nivel de plată la energie şi gaze. Ne-am asumat şi să sprijinim economia şi această întâlnire cu investitorii străini a cuprins teme de dezbatere în acest sens. Luni am făcut precizarea că o altă măsură legată de încadrarea între pragurile de consum şi anume cel de-al doilea prag între 100 şi 300 kilowaţi. A avut o reducere de aproximativ 45 de kilowaţi, ceea ce reprezintă o măsură prin care îi rugăm pe cetăţeni ca, împreună cu celelalte instituţii, să facem în aşa fel încât să reducem risipa şi ne-am încadra în procentul care a fost agreat şi recomandat de către UE.

România ar putea stinge lumina la orele de vârf. Recomandarea a fost făcută de Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene

Citeste si: Iluminatul public, redus la jumătate într-un oraș. Un important obiectiv turistic nu va mai fi iluminat noaptea

Ca atare, nefiind încă stabilite măsuri şi nici la nivelul Ministerului Energiei nu s-au luat decizii prin care să putem reduce consumul în orele de vârf, urmează ca, în funcţie de analiza pe care o vor prezenta mâine când vom avea şedinţa de Guvern în care vom stabili, desigur, un mandat pentru ministrul Energiei”, a mai declarat acesta.

Prima măsură este reducerea consumului de energie electrică la orele de vârf, în timp ce a doua face referire la plafonarea veniturilor întreprinderilor care produc energie cu costuri mici, relatează romaniatv.net.

 


Asiye se află în pericol de moarte atunci când este rănită în confruntarea dintre Tayfun și Omer. Vezi online live episodul 51 al serialului “Totul pentru familia mea”

Episodul 51 al serialului turcesc „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D miercuri, 8 februarie 2023, de la ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.

Cookies