Anunț important pentru românii care au centrale! Virgil Popescu: "Nu mai vorbim de un plafon, vorbim de prețul gazului"

Author: Diana Tilă
Actualizat: 06 sep 2022, 10:52

Ministrul Energiei, Virgil Popescu

Sursa: Facebook Virgil Popescu

Virgil Popescu a anunțat că va fi o iarnă complicată în privința alimentării cu gaze, dar spune că România nu este atât de dependentă de gazul rusesc.

Recent, ministrul Virgil Popescu a vorbit despre plafonul de consum la gaze. Oficialul a transmis că acesta a fost eliminat pentru consumatorii casnici cu centrale individuale. Așadar, Românii care au centrale vor plăti 31 de bani pe kilowatt, oricât ar fi consumul,  exact ca anul trecut.

Citeste si: România va primi mai puține gaze din partea Rusiei. Gazprom a făcut anunțul

Anunț important pentru românii care au centrale!

Cu toate că a transmis că va fi o iarnă grea pentru români, Virgil Popescu asigură că vom trece cu bine peste aceasta. Ministrul susține că România nu este dependentă de gazul rusesc și că are în continuare discuții și înțelegeri cu alte state pentru livrare suplimentară de gaze naturale.

„Eu am spus de mai mult timp: vom avea o iarnă complicată și monitorizăm complet și continuu fluxurile de gaze.

E adevărat, România nu este atât de dependentă de gazul rusesc ca alte state europene. Avem în continuare discuții și înțelegeri cu alte state pentru livrare suplimentară de gaze naturale pentru această iarnă. Mai sunt depus la cap la cap niște lucruri cu privire la tranzitul acestor gaze în așa fel încât să le putem aduce în România. Avem pe unde să le aducem în România, prin sudul țării, prin Coridorul Trans-Balcanic, pentru că ați văzut interconectorul între Grecia și Bulgaria în continuare nu este finalizat.
Sperăm să fie finalizat până la începerea iernii, dar nu luăm în calcul și discutăm de Coridorul Trans-Balcanic”,
a transmis ministrul energiei, Virgil Popescu, conform  digi24.ro.

Citeste si: Românii vor primi bani pentru a cumpăra lemne. Guvernul va acorda vouchere în acest sens

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă

În plus, ministrul a declarat că în prezent avem gaz în proporție de 75,6 la sută din capacitate, adică mai mult decât aveam la 1 noiembrie 2021.

„Vom trece, avem cantitățile de gaze necesare. În momentul de față avem 2,306 miliarde de metri cubi, reprezentând 75,6 la sută din capacitatea de înmagazinare, adică vreau să vă zic că am depășit cifra de la 1 noiembrie anul trecut, deci avem mai mult decât aveam la 1 noiembrie anul trecut. Deci, o să depășim cu certitudine, în noiembrie anul ăsta o să fie peste 80 la sută, dar nu m-aș hazarda să spun cu cât, pentru că pe măsură ce se duce timpul și temperatura scade- și suntem în septembrie, încă mai înmagazinăm bine în septembrie- crește și consumul și atunci din producția internă și puțin din importul care vine se înmagazinează mai puțin. Deocamdată încă suntem, eu cred că la începutul lui 1 octombrie, o să fim peste 80 la sută”, a declarat Virgil Popescu.

Preț benzină și motorină luni, 28 noiembrie 2022. Cel mai mic preț la carburanți, la început de săptămână

Citeste si: Vor avea sau nu românii gaz la iarnă. Virgil Popescu, ministrul Energiei, anunț important despre depozitele de gaz ale țării

De asemenea, Virgil Popescu a reamintit că plafonul de consum la gaze a afost eliminat, iar românii cu centrale vor plăti 31 de bani, pentru oricât consumă. 

„Iarna trecută, dacă nu mă înșel, era la început 1.000 de metri cubi, apoi pe toată perioada de iarnă a fost parcă 1.200 de metri cubi. Acum nu mai vorbim de un plafon, vorbim de prețul gazului, care este același ca iarna trecută, 31 de bani, pentru oricât consumi. Deci, indiferent dacă e o casă mare sau o casă mai mică, tocmai pentru a nu mai avea probleme- mai sunt pensionari care stau în case mari, stau singuri și mai sunt case care nu sunt încă foarte bine eficientizate energetic din punct de vedere al anvelopării.  Sunt multe lucruri de care ne-am lovit în iarna trecută.  Deci, spre deosebire de electricitate, la gaz este un preț fix de 31 de bani care nu mai are un plafon de consum”, a punctat Virgil Popescu

 


Lacrimi și regrete în „Casa iubirii”! Nona nu vrea să continue cunoașterea cu Patrick: „Nu mi-aș dori să mai încerc să te cunosc mai bine, pentru că nu-mi plac oamenii falși”

Nona și Patrick au luat cina în camera roșie. Deși Patrick a fost fericit după întâlnire, Nona spulberă tot și îi aduce la cunoștință că nu mai vrea să-l cunoască din cauza comportamentului său.

Cookies