România și Emiratele Arabe Unite au semnat un acord militar în favoarea intereselor comune

,
nicolae-ciucă-emiratele-arabe-unite

România și Emiratele Arabe Unite au semnat un acord militar în favoarea intereselor comune

[Sursa foto: Facebook: Nicolae Ionel Ciucă]

România și Emiratele Arabe Unite au semnat un contract în ceea ce privește un acord militar. Prin intermediul acestuia, a fost asigurat un cadru juridic al cooperării dintre cele două țări în ceea ce privește interesele comune ale amândurora.


In articol:

Pe 20 și pe 21 iunie, Nicolae Ciucă a făcut o vizită la Abu Dhabi, unde a stat de vorbă cu președintele Emiratelor Arabe Unite.

Conform euronews.ro,

relatează romaniatv.net, discuțiile dintre România și Emiratele Arabe Unite s-au axat pe: medicină și învățământ militar, domenii de cooperare, logistică și instruire în comun.

Nicolae Ciucă a stat de vorbă cu Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan și cu A.S. Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Citeste si: Coaliția vrea plafonarea prețurilor la carburant. Câți lei ar putea costa un litru de benzină și un litru de motorină

Ce a anunțat Ministerul Apărării despre întâlnirea dintre România și Emiratele Arabe Unite?

„Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a participat miercuri, 22 iunie, la Abu Dhabi, la cea de-a doua sesiune a Comisiei de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite. Cu prilejul vizitei, oficialul român a avut o întrevedere bilaterală cu omologul din Emiratele Arabe Unite, subsecretarul de stat al Ministerului Apărării, Mattar Salem Ali Al Dhaheri.

Citeste si: Coaliția vrea plafonarea prețurilor la carburant. Câți lei ar putea costa un litru de benzină și un litru de motorină

nicolae-ciucă-emiratele-arabe-unite

România și Emiratele Arabe Unite au semnat un acord militar în favoarea intereselor comune

[Sursa foto: Facebook: Sorin Grindeanu]

În acest sens, în marja lucrărilor Comisiei, cei doi oficiali au semnat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite privind cooperarea în domeniul militar, document care va asigura cadrul juridic al cooperării între cele două părţi în domenii de interes reciproc.

Semnarea acordului bilateral confirmă trendul ascendent al relaţiei bilaterale, reflectat de deschiderea ambelor state în direcţia impulsionării cooperării”, se arată în mesajul transmis de MApN, conform r omaniatv.net.

Investitorii din Golf și-au exprimat interesele pentru Portul Constanța

Sorin Grindeanu a anunțat că Portul Constanța reprezintă un punct de interes pentru conducerea Abu Dhabi Ports Group. Tocmai din acest motiv, au fost aduse în discuție posibile investiții în zona Molului Sud.

„În cadrul întâlnirii, pe care am avut-o astăzi la Abu Dhabi, reprezentanţii acestui grup au transmis că vor să dezvolte proiecte în zona molurilor 3 şi 4 din Port. Am stabilit să înfiinţăm un grup comun de lucru care să discute despre încheierea unui Memorandum de Înţelegere între Portul Constanţa şi AD Ports Group. I-am invitat pe reprezentanţii AD Ports Group să viziteze Portul Constanţa pentru a stabili termenii colaborării, inclusiv în contextul interesului manifestat de aceştia pentru investiţii în ceea ce priveşte insula artificială din port”, a fost mesajul postat de Sorin Grindeanu în mediul online.

Sorin Grindeanu, Adrian Chesnoiu, Virgil Popescu, Dan Cărbunaru și Iulian Chiflu l-au însoțit pe Nicolae Ciucă în E miratele Arabe Unite, iar vizita lor a vizat „dezvoltarea şi consolidarea dialogului bilateral la nivel politic, economic şi sectorial între cele două state”, s-a arătat într-un comunicat oficial, potrivit romaniatv.net.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Pericol în Marea Neagră. Un puitor caută mine de război care ar fi ajuns din Odessa. Forțele Navale intensifică măsurile de supraveghere

Secretarul general al NATO taxează China: 'Suntem dezamăgiți, răspândește multe dintre narațiunile false'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Sunt rechini în Marea Neagră? Detalii necunoscute din adâncuri

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies