CTP: Președintele Iohannis bate cuiul în scândura pe care i-a întins-o cu grație doamna Dăncilă

Author: L.S.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu consideră că premierul Viorica Dăncilă „i-a oferit pe tavă președintelui Klaus Iohannis puncte electorale” prin propunerile de remaniere.

Președintele bate cuiul în scândura pe care i-a întins-o cu grație doamna Dăncilă ”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24. În acest moment, a mai spus gazetarul, candidatura Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale este o glumă, nici măcar premierul nu mai crede în ea, este de părere CTP.

Comentariul lui CTP vine după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri seara, într-o declarație de presă, că respinge toate propunerile de miniștri pe care le-a făcut premierul Viorica Dăncilă.

Șeful statului a cerut, în schimb, Vioricăi Dăncilă să declanșeze procedura de reconfirmare în Parlament a noului Cabinet pe care îl propune. Klaus Iohannis a mai spus că România are nevoie de o schimbare autentică, pentru a pregăti o nouă guvernare, și de o majoritate politică largă și proeuropeană pentru relansarea țării.

Cristian Tudor Popescu l-a criticat însă pe președintele Klaus Iohannis pentru faptul că a făcut, de la Palatul Cotroceni, un apel electoral pentru propria-i candidatură la alegerile prezidențiale.

Eu așteptam altceva. Măcar să nu încheie această alocuțiune a domniei sale cu solicitarea- ca să nu folosesc alt verb- votului cetățenilor pentru cine? Pentru domnia sa, în campania electorală. Adică, măcar să fi păstrat această aparență. Data trecută, i-a asigurat pe cetățeni că după alegerile prezidențiale, în care, firește, se subînțelegea că va fi votat și va câștiga, va asigura o nouă majoritate pentru parlament și o nouă guvernare pentru România”, a spus CTP la Digi24.

Acum, acest moment anticipat de Klaus Iohannis vine mai devreme mulțumită doamnei Dăncilă. Doamna Dăncilă este artizanul a ceea ce vedeți. Domnul Iohannis nu face altceva decât să bată cuiul în scândura pe care i-a întins-o cu grație doamna Dăncilă, care s-a încăpățânat să preia PSD, s-a încăpățânat să candideze la Președinție, a dus la ruperea coaliției de guvernare și a oferit în acest fel pe tavă președintelui Iohannis puncte electorale, pe care le-a câștigat în acest moment.

Mișcările sunt logice din partea președintelui și firește că respinge în bloc, iarăși, aberantele numiri ale doamnei Dăncilă: Gîrbovan, Iulian Iancu, cum poți să vii cu așa ceva în astfel de momente?! Asta puteai să încerci când era mare și tare Dragnea, dar acum?!”, a arătat Cristian Tudor Popescu. „Nu a vrut Klaus Iohannis să ceară explicit demisia doamnei Dăncilă și implicit a Cabinetului ei, așa cum i-a solicitat concurentul său, rivalul său Dan Barna, însă a trimis guvernul la un vot de încredere în Parlament, pe care are șanse mici să-l capete”, a adăugat gazetarul.

citeste continuarea pe digi24.ro

LIVE UPDATE Ziua 315 de război în Ucraina. Rusia anunță că a pierdut 89 de militari la Makiivka. Zelenski:

Citeste si: FOTO Larisa de la Puterea Dragostei, la cersit in Istanbul. In 2 minute a facut cinci lire

Citeste si: Ce cadou a primit Livian de la Bianca de ziua lui: "Stanta eleganta. Din asta ma duc si-mi fac pantofi"

Citeste si: Un apropiat al lui Dragnea anunță prăpădul! România va fi lovită de un șoc puternic

 


Cookies